Ett ägg har tydligen 63 g som medelvikt.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Koka ägg i mattermosen
- Trådstartare NJUTERISOLNEDGÅNGEN
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Vad händer när ägg koagulerar?
Proteinet i vitan koagulerar och drar till sig små partiklar som grumlar massan, äggvitan blir vit. Äggulor stelnar vid 65-70°C, men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. Blandat med stärkelse som potatismjöl, höjs koagulereringsnivån till ~85°C.
När koagulerar ägg ? - FrågorOchSvar (fragorochsvar.com)
Proteinet i vitan koagulerar och drar till sig små partiklar som grumlar massan, äggvitan blir vit. Äggulor stelnar vid 65-70°C, men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. Blandat med stärkelse som potatismjöl, höjs koagulereringsnivån till ~85°C.
När koagulerar ägg ? - FrågorOchSvar (fragorochsvar.com)
HasseQ
Temp. avstängd
Det där är för enkelt. Vatten, gulan och vitan har olika värmekapacitet, dvs det krävs olika mkt energi att värma 1g en grad C....
Borde gå snabbare att knäcka ner äggen direkt i termosen isf. Pocherade.
Borde gå snabbare att knäcka ner äggen direkt i termosen isf. Pocherade.
Men då kommer diskproblemet.
Har provat att pochera hemma i micron.
Lite vatten i en kopp, i med ägget och sen 1 minut på full effekt.
Resultaten blir sådär, ser finare ut på Youtube, men går snabbt att tillaga sin frukost - Toast, sallad, bearnaise och ett slemmigt ägg.
Kör man bara liiite för länge så sprängs äggulan, man kan picka den tror jag, men vill inte att den rinner ut.
Lite vatten i en kopp, i med ägget och sen 1 minut på full effekt.
Resultaten blir sådär, ser finare ut på Youtube, men går snabbt att tillaga sin frukost - Toast, sallad, bearnaise och ett slemmigt ägg.
Kör man bara liiite för länge så sprängs äggulan, man kan picka den tror jag, men vill inte att den rinner ut.
Vad är grejen med att koka ägg i temos? Verkar krångligt. Är det för att spara bränsle kan man väl koka upp äggen i kastrullen och sen svepa in kastrullen i en ylletröja eller nåt. Vattnet måste ju ändå kokas upp. Eller är det typ -40 °?
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg