Koka ägg i mattermosen

Så här borde det bli utan hänsyn till kylningen från termosen?
Ägg har väl densitet som vatten


Ägg
126g​
5​
630g*C​
Vatten
374g​
100​
37400g*g​
38030​
summa
Delat med 500g
76,06​
Grader
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Har provat att pochera hemma i micron.
Lite vatten i en kopp, i med ägget och sen 1 minut på full effekt.
Resultaten blir sådär, ser finare ut på Youtube, men går snabbt att tillaga sin frukost - Toast, sallad, bearnaise och ett slemmigt ägg.

Kör man bara liiite för länge så sprängs äggulan, man kan picka den tror jag, men vill inte att den rinner ut.
 
Vad är grejen med att koka ägg i temos? Verkar krångligt. Är det för att spara bränsle kan man väl koka upp äggen i kastrullen och sen svepa in kastrullen i en ylletröja eller nåt. Vattnet måste ju ändå kokas upp. Eller är det typ -40 °?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips