Ett ägg har tydligen 63 g som medelvikt.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Koka ägg i mattermosen
- Trådstartare NJUTERISOLNEDGÅNGEN
- Start datum
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Vad händer när ägg koagulerar?
Proteinet i vitan koagulerar och drar till sig små partiklar som grumlar massan, äggvitan blir vit. Äggulor stelnar vid 65-70°C, men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. Blandat med stärkelse som potatismjöl, höjs koagulereringsnivån till ~85°C.
När koagulerar ägg ? - FrågorOchSvar (fragorochsvar.com)
Proteinet i vitan koagulerar och drar till sig små partiklar som grumlar massan, äggvitan blir vit. Äggulor stelnar vid 65-70°C, men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. Blandat med stärkelse som potatismjöl, höjs koagulereringsnivån till ~85°C.
När koagulerar ägg ? - FrågorOchSvar (fragorochsvar.com)
Det där är för enkelt. Vatten, gulan och vitan har olika värmekapacitet, dvs det krävs olika mkt energi att värma 1g en grad C....
Borde gå snabbare att knäcka ner äggen direkt i termosen isf. Pocherade.
Borde gå snabbare att knäcka ner äggen direkt i termosen isf. Pocherade.
Men då kommer diskproblemet.
Har provat att pochera hemma i micron.
Lite vatten i en kopp, i med ägget och sen 1 minut på full effekt.
Resultaten blir sådär, ser finare ut på Youtube, men går snabbt att tillaga sin frukost - Toast, sallad, bearnaise och ett slemmigt ägg.
Kör man bara liiite för länge så sprängs äggulan, man kan picka den tror jag, men vill inte att den rinner ut.
Lite vatten i en kopp, i med ägget och sen 1 minut på full effekt.
Resultaten blir sådär, ser finare ut på Youtube, men går snabbt att tillaga sin frukost - Toast, sallad, bearnaise och ett slemmigt ägg.
Kör man bara liiite för länge så sprängs äggulan, man kan picka den tror jag, men vill inte att den rinner ut.
Vad är grejen med att koka ägg i temos? Verkar krångligt. Är det för att spara bränsle kan man väl koka upp äggen i kastrullen och sen svepa in kastrullen i en ylletröja eller nåt. Vattnet måste ju ändå kokas upp. Eller är det typ -40 °?
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg