Knivtillverkning som hobby!

Så här ser Kimmos kniv ut som han gjorde åt mig i tidigare nämnda bytesaffär mot 1 kg torkat kött.:)
IMG_20201105_142402708.jpg

Den har hängt med mig i skogen i många år nu.:)
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Haha, härligt, bra deal!!


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Ja det var en bra deal för en som har tummen mitt i handen när det gäller sådana hantverk.
Vissa saker är jag bättre på än många andra, om jag får säga det själv.:)
Kock i lumpen och kock hemma.:)
Göra köttbullar 2-3 kg, köttfärssås i 10 l gryta, m. m. så har jag inga problem med det.
Alltid bra med lite smidig mat färdig i frysen tycker jag.:)
 
Vad var det för kött då??
1 kg torkat älgkött så bruttovikten var betydligt högre från första början.
Om jag inte minns fel så fick jag MVG i betyg av Kimmo för kvalitet o rätt saltat.
Det är lätt att det blir för mycket salt om man inte räknar rätt och då är det inte gott.
Utan att skryta så kan jag säga att jag är lika duktig som samer är på att torka kött.:)

Kimmo får väl komma in och kommentera om han vill.
 
  • Gilla
Reactions: MAW
Var
1 kg torkat älgkött så bruttovikten var betydligt högre från första början.
Om jag inte minns fel så fick jag MVG i betyg av Kimmo för kvalitet o rätt saltat.
Det är lätt att det blir för mycket salt om man inte räknar rätt och då är det inte gott.
Utan att skryta så kan jag säga att jag är lika duktig som samer är på att torka kött.:)

Kimmo får väl komma in och kommentera om han vill.
grymt fint kött . Är också det bästa jag vet ❤️
 
Håller på med en 150 cm petty. Ska köra utan dold plunge line för en gångs skull. Blad som inte är så höga vinner på det.
Har kört till 120 korn här på första bilden, sen röd Scotchbrite på andra. Blir rätt bra bruksfinish alltså. Och sparar tid..
20201108_135650.jpg
20201108_140918.jpg
 
Håller på med en 150 cm petty. Ska köra utan dold plunge line för en gångs skull. Blad som inte är så höga vinner på det.
Har kört till 120 korn här på första bilden, sen röd Scotchbrite på andra. Blir rätt bra bruksfinish alltså. Och sparar tid..
Visa bilaga 34046Visa bilaga 34047

Snyggt! Jag har också en på gång med tydligare sliplinjer (precis härdat på bilden, slutslipning kvarstår). Jäkligt skönt för dig att slippa handjaga alltså, det momentet börjar jag också bli rätt less på...
7223ab41288299b22696cda1a9140513.jpg



Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Du trevlig profil får jag säga!
Ja handjaga är tråkigt och trist. Usch.
Jag fegade ur och körde 220 korn och blå Scotchbrite till slut.
20201108_210310.jpg
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips