Kit för toppmonterat kök!

Vad använder ni för kit till erat toppmonterade kök. Jag kör en 1,5 l kastrull med alufolielock och en 1 l kaffepanna. Vindskydd är på g.
 
det är olika beroende på turen. för fjället tar jag antingen en 7,5 dl titanbytta från toaks eller en 1l från trangia med pajformslock. Som vindskydd tar jag alufolie. Både kaffepanna och bytta tar jag aldrig med, inte ens på kajakturerna. Kaffet brygger jag i flergångsfilter i koppen. Att sitta och sörpla kokkaffe på sant fjällromantiskt vis i hemmakarvad kåsa är inget för mig. Funkis är mer min grej.
 
det är olika beroende på turen. för fjället tar jag antingen en 7,5 dl titanbytta från toaks eller en 1l från trangia med pajformslock. Som vindskydd tar jag alufolie. Både kaffepanna och bytta tar jag aldrig med, inte ens på kajakturerna. Kaffet brygger jag i flergångsfilter i koppen. Att sitta och sörpla kokkaffe på sant fjällromantiskt vis i hemmakarvad kåsa är inget för mig. Funkis är mer min grej.
Vad har du för brännare till toaksbyttan? Har kollat på en sån bytta och funderar på att köpa en sån och ha pulverkaffe ist för både kaffepanna och kastrull för att spara vikt och ha med mindre utrustning på ensamturer.
 
Jag kör med Biltemas lilla gasolbrännare och deras vik vindskydd. Sen har jag ett trangia mini set. Det fungerar bra för mig och det är lagomt stor storlek för 1 person. Jag kör med me pulverkaffe. Det är lätt och min mage fungerar bra på den.
 
Jag kör med detta kit. Ca 160 gram, grytmysaren, skeden och vikkåsan ej medräknade.
Dricker ej kaffe, men de få gånger jag velat ha någon varm dryck har jag fixat den i samma kastrull jag gör allt annat i.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Beror på olika faktorer men om jag går ensam och inte är notalgisk har jag börjat använda ett liknande kit som Joannas (skapat med inspiration från henne) på 163g.
 
Senast ändrad:
Vad har du för brännare till toaksbyttan? Har kollat på en sån bytta och funderar på att köpa en sån och ha pulverkaffe ist för både kaffepanna och kastrull för att spara vikt och ha med mindre utrustning på ensamturer.

En BRS3000. Den funkar på fjällen, men känns rätt b-ig. Blir lite ojämt flöde och "hackig låga", men den är lätt och har aldrig strulat så den åker med på fjällturer ändå. Skulle jag köpa en nästa lika lätt idag skulle jag ta den från Biltema. Toaksbyttan är mest för vattenkokning och inte för matlagning. Har börjat rosta lite i botten såg jag nyss också, men kanske beror på havsvatten när jag använt den på kajakturer ibland.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips