Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan. Om du inte vill slå av annons­blockering kan du istället stödja oss genom att teckna ett Plusmedlemskap - då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!

"Kerstins bakugn"

Lästips

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Det är en lätt klassisk fältugn, vida lättare än att bära 30 murtegel. Nackdelen är du måste ha värme, eld, glöd under hela baktiden.
 
I en bakgrop eller murtegelfältugn eldar du till marken är varm nog ellr bkugnen är uppvärmd, Sen begraver du din bakgryta i värmen eller sopar ur murfältugnen och bakar ditt bröd.
 
Så som ugnen ser ut så går det ju att stoppa in lite stenar i botten för värmemagasinering.

Annars går det med gott resultat att baka i banankartonger som är klädda med folie på insidan. Väger troligen mindre än plåten.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips