"Kerstins bakugn"

"Kerstins bakugn"

ur FRILUFTSLIV-en livsstil nr.1-81 sid.24
 

Bilagor

  • 007.jpg
    007.jpg
    40.2 KB · Visningar: 810
Det är en lätt klassisk fältugn, vida lättare än att bära 30 murtegel. Nackdelen är du måste ha värme, eld, glöd under hela baktiden.
 
I en bakgrop eller murtegelfältugn eldar du till marken är varm nog ellr bkugnen är uppvärmd, Sen begraver du din bakgryta i värmen eller sopar ur murfältugnen och bakar ditt bröd.
 
Så som ugnen ser ut så går det ju att stoppa in lite stenar i botten för värmemagasinering.

Annars går det med gott resultat att baka i banankartonger som är klädda med folie på insidan. Väger troligen mindre än plåten.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips