Hur torka kött??

i ugnen

Sätt ugnen på det lägsta som går (gärna 50) och kör med luckan öppen. Köttfärs ska stekas och kryddas före. Lövbiff går fint att marinera i något mumsigt och torka strimlor på ugnsgallret.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

alan

Gäst
hur länge

Tack för svaret, hur länge skall köttet stå i ungnen och ungefär hur länge håller det torkade köttet
 
Torktid

Jag har nyss torkat oxfärs och jag lät det stå i ca 11 timmar. Enligt boken Friluftsmat (Finns hos STF) ska det ta ca 8 timmar men det är bättre att torka för lång än för kort tid.
Det torkade köttets hållbarhet beror på förvaringstemperaturen. Det går bra att förvara i frysen och då handlar hållbarheten om år. Om det är ätbart eller inte kan man avgöra på lukten, har fettet härsknat är det kanske inte så smakligt.
Många tips kan man som sagt få i boken Friluftsmat.


/Rickard
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips