Hur tillagar man REAL Turmat?

Som sagt,vik ut påsen ordentligt i botten/hörnen.Koka upp vattnet och häll något över strecket.Ner med skeden och rör om,lite extra vid hörnen.Återförslut och täck med något som håller kvar värmen,mössa,handduk,sovsäck etc.Vänta 15 minuter och det är färdigt att äta.
 

avslutad210712

Gäst
Har aldrig upplevt några direkta problem med REAL men precis som tidigare nämts så gäller det att vika ut påsen och gräva ordentligt i hörnen. Blandar inte ner mer vatten än vad som står på påsen för jag är inte så förtjust i soppmodellen.
 
Gillar inte heller soppa så jag tar bara lite extra vatten. Dock undviker jag frystorkat om jag kan. Brukar bli lite kass/lös i magen till sist även av REAL.
 
Fungerar bra

Jag håller med ett antal tidigare inlägg. Har använt och använder regelbundet Real, både sommar och vinter. Tar angiven mängd eller något mera och det fungerar. Som sagt rör om ordentligt.
 
Precis, allt handlar om att röra. Röra, röra röra.. Vissa sorter upplever jag som mer lättrörda än andra. Ev kan man behöva öppna under "väntetiden" och röra en gång till. Försök isolera påsen med nåt så den inte tappar så mkt värme (lä från vinden, en tröja/sovsäcken om du sitter i tältet etc).

Tror att detta delvis är en spork-sjukdom: Innan alla använde de korta, lättböjliga plastskedarna så kunde man lätt komma åt hörnen på påsen med sin styva trä- eller metallsked.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Extra lång sked

Mitt tips är att inhandla en sked med extra långt skaft, finns i utebutik (läs dyra) och Ikea (läs billiga). Fungerar lika bra oavsett märke. Använd dock metall, min erfa är att plast (läs "från gatukök) har en benägenhet att smälta/böja sig.
 
Tack för tipsen. Jag har testat igen och tillagat maten mycket bättre än tidigare. Magontet har varit helt borta så det var nog det som det berodde på. :)
 
Som officer har jag ätit ett antal påsar från REAL genom åren, både gröna och de civila orange. Flera har redan sagt att det gäller att veckla upp botten ordentligt innan du häller på vattnet. jag upplever det som att den rekommenderade vattenmängden är lite snål. Häll i lite mer än rekommenderat, men absolut inte för mycket om du inte vill ha soppa.
Rör om ordentligt minst en gång under väntetiden, och var då noga med att få med maten i hörnen.
Lägg gärna till någon minut innan du äter!
 
Beror kanske på vilken måltid man kör på, men jag väntar inte mer än 5 minuter innan jag äter. Då kan jag hitta enstaka halvhårda köttbitar med något mjölig insida. Knastrande saker har jag aldrig upplevt, men då brukar jag inte äta REAL med pasta i.
 

68678

Avstängd
Under Karolinermarschen, som jag gick förra veckan, så tömde jag påsens torra innehåll i en mattermos, sedan slog jag på kokande vatten och rör om. Garanterat inget knaster vid lunchen. Metoden funkat på alla sorter av frystorkad mat.
 
Jag tycker Real är riktigt goda! Har ett par favoriter Chili con Carne, Kyckling Curry och Lammgryta.
Häll i den mängden vatten som det står(initialt iaf) tills du hittar din favorit blandning. Låt stå ett par minuter. Använd sedan en lång sked t.e.x för att komma ner i botten och röra om. Har du snålat med vätskan kan du hälla i lite mera och röra om.

Brukar inte ha några problem med knaster. Enstaka gånger jag haft lite småknaster, men har inte stört mig nämnvärt. Blir lite mer textur på maten!

Du behöver ett långt verktyg för att äta med, det måste även vara hårt så att du inte böjer sönder den. Jag brukar även skära av plasten när jag väl börjar äta för att halvera påsen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips