hållbarhet på grillkorv

är det någon som har en aning om hur länge vanlig grillkorv håller sig på en vandring, innan den blir oätlig?
 
Frys dem

Jag hade inte vågat äta grillkorv efter 3-4 dar om det inte är mitt i vintern. Men om du fryser dem innan du ger dej av så håller de i alla fall längre.
/g
 
Jag tillhör skaran som gära släpar med mig kött o korv ut på vandringen. Mitt standardförfarande vid fjällturer är att frysa allt kött/korv och transportera det under dagarna i sovsäcken och om möjligt låta det ligga i snö under nätterna. Upp till 3-4 dagar har inte varit några problem (än ;) ) Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper
 
polarhund; sa:
Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper

Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
KLAGER; sa:
Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.

Är man osäker på ätbarheten så är det väl bara att låta bli.

/Jesper
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips