hållbarhet på grillkorv

är det någon som har en aning om hur länge vanlig grillkorv håller sig på en vandring, innan den blir oätlig?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Frys dem

Jag hade inte vågat äta grillkorv efter 3-4 dar om det inte är mitt i vintern. Men om du fryser dem innan du ger dej av så håller de i alla fall längre.
/g
 
Jag tillhör skaran som gära släpar med mig kött o korv ut på vandringen. Mitt standardförfarande vid fjällturer är att frysa allt kött/korv och transportera det under dagarna i sovsäcken och om möjligt låta det ligga i snö under nätterna. Upp till 3-4 dagar har inte varit några problem (än ;) ) Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper
 
polarhund; sa:
Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper

Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.
 
KLAGER; sa:
Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.

Är man osäker på ätbarheten så är det väl bara att låta bli.

/Jesper
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips