hållbarhet på grillkorv

är det någon som har en aning om hur länge vanlig grillkorv håller sig på en vandring, innan den blir oätlig?
 

Avslmedl

Avstängd
Frys dem

Jag hade inte vågat äta grillkorv efter 3-4 dar om det inte är mitt i vintern. Men om du fryser dem innan du ger dej av så håller de i alla fall längre.
/g
 
Jag tillhör skaran som gära släpar med mig kött o korv ut på vandringen. Mitt standardförfarande vid fjällturer är att frysa allt kött/korv och transportera det under dagarna i sovsäcken och om möjligt låta det ligga i snö under nätterna. Upp till 3-4 dagar har inte varit några problem (än ;) ) Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper
 
polarhund; sa:
Men man får väl beböma från fall till fall om korven är ok att äta eller inte.

/Jesper

Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
KLAGER; sa:
Problemet är ju att man inte alltid märker det förrän efteråt! Det är väl ok om den surnar, det märker man. Men om det hinner bildas toxiner innan den surnar så blir man bara mycket sjuk. Det handlar bara om vilka bakterier som finns i korven, E. coli EHEC, Bacillus cereus, Clostridium perfringens och Clostridium botulinum är inte så mysiga. Toxiner är ofta värmetåliga, så det hjälper inte alltid att tillaga ordentligt.

Är man osäker på ätbarheten så är det väl bara att låta bli.

/Jesper
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips