Guide? hur starta brännare med bensin?

Om man ogillar att fippla med rensnålen till omnifuel är ett standardtips att alltid öppna ventilen (ventilerna) helt efter man vänt flaskan, dvs när man stänger av köket kör man fullt blås. Det blåser rent i munstycket, så man slipper använda rensnålen. Det fungerar åtminstone om man kör köket på heptan.
 
Rungá; sa:
Strykarräven; sa:
Men hur gör du av med 1,4L bensin? Har du med en åkgräsklippare till fjälls, eller en egen utombordare för att slippa ro?
Jag bakar glödkaka, alltid färskt bröd :) Sedan kan man ju träffa folk som fått slut på gasolen.
[Ändrat av Rungá 2006-08-17 kl 19:24]
Jisses, bära gas åt andra... mamma mia, hundar börjar tala mat... Är inte det STF's uppgift?

Vet ej om gasåtgången för att baka bröd, men visst gör man det på rätt lågt "fräs"? En polare "stekte" fisk på sitt gaskök med rejäl låga, med följden att fisken blev bränd utanpå och rå inuti, ett slags färdigpaketerad sushi.

Vår gasåtgång (450g på 2 pers och 7-9 dagar) är beräknat på sommarfjäll, 2 varma mål och frukost med varm dryck samt kvällsfika med varm dryck, vindskydd i tältet eller bakom stenar, toppmonterat PocketRocket.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
JonathanW; sa:
Om man ogillar att fippla med rensnålen till omnifuel är ett standardtips att alltid öppna ventilen (ventilerna) helt efter man vänt flaskan, dvs när man stänger av köket kör man fullt blås. Det blåser rent i munstycket, så man slipper använda rensnålen. Det fungerar åtminstone om man kör köket på heptan.

Schysst tips, det ska jag testa :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips