Guide? hur starta brännare med bensin?

Om man ogillar att fippla med rensnålen till omnifuel är ett standardtips att alltid öppna ventilen (ventilerna) helt efter man vänt flaskan, dvs när man stänger av köket kör man fullt blås. Det blåser rent i munstycket, så man slipper använda rensnålen. Det fungerar åtminstone om man kör köket på heptan.
 
Rungá; sa:
Strykarräven; sa:
Men hur gör du av med 1,4L bensin? Har du med en åkgräsklippare till fjälls, eller en egen utombordare för att slippa ro?
Jag bakar glödkaka, alltid färskt bröd :) Sedan kan man ju träffa folk som fått slut på gasolen.
[Ändrat av Rungá 2006-08-17 kl 19:24]
Jisses, bära gas åt andra... mamma mia, hundar börjar tala mat... Är inte det STF's uppgift?

Vet ej om gasåtgången för att baka bröd, men visst gör man det på rätt lågt "fräs"? En polare "stekte" fisk på sitt gaskök med rejäl låga, med följden att fisken blev bränd utanpå och rå inuti, ett slags färdigpaketerad sushi.

Vår gasåtgång (450g på 2 pers och 7-9 dagar) är beräknat på sommarfjäll, 2 varma mål och frukost med varm dryck samt kvällsfika med varm dryck, vindskydd i tältet eller bakom stenar, toppmonterat PocketRocket.
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
JonathanW; sa:
Om man ogillar att fippla med rensnålen till omnifuel är ett standardtips att alltid öppna ventilen (ventilerna) helt efter man vänt flaskan, dvs när man stänger av köket kör man fullt blås. Det blåser rent i munstycket, så man slipper använda rensnålen. Det fungerar åtminstone om man kör köket på heptan.

Schysst tips, det ska jag testa :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips