Grava lax på fjället

Någon som har erfarenhet av att grava fisk på fjället? Tänkte pröva genom att först frysa den i snö/glaciäris ett dygn och sedan grava den genom att gräva med fisken
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Nej det blir knappast några minus 18 C under isen eller snön.

Jag skrev om nedgrävning (efter socker o saltbehandling) då detta de facto gjordes när man gravade fisk förut

Jag vet inte om du trollar eller är seriös, inlägget innehåller en hel del konstigheter.

För att ta kål på parasiterna ska fisken frysas minst 3 dygn (helst längre) till -18 eller lägre. Det lär du inte klara av med nån is och snö.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...arasiter-och-mogelsvampar1/parasiter/anisakis

Och gravar gör man ju med salt och socker, inte genom att gräva....
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gravning
 
Jag har fjärilsgravat färsk öring. Men slutade när jag läste på om parasiten.

Filea, skär jättetunna skivor av filen. Varva i en matakål med en blandning av socker, salt och vitpeppar. Recept på kryddblandning hittar du på nätet.

Klart att äta efter en timme. Gott men som sagt inte att rekommendera då parasiten är extra vanlig i svenska fjällen.

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips