Gammal frystorkad

NEJ!! LIVSFARA! Skicka dem genast till mig för gratis destruktion!

Skämt åsido - kan tänka mig att fettet möjligen härsknat, men är påsarna hela är innehållet nog ofarligt. Prova en och lukta innan du äter.

Har du en munskänk, så låt honom göra sitt jobb först! :)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Tror inte heller att det är några problem med tex bakterier (så låg vattenhalt att inte bakterier kan växa). Är de ätbara (goda har de aldrig varit) så är det ok. Försvaret förvarar (eller har i alla fall förvarat) frystorkad mat mycket längre.
 
Smaken?

Det är nog ingen fara att äta (jag har ätit 15 år gammal frystorkad mat), men det kan smaka sådär. Fett och annat härsknar. Tag med starka kryddor som dränker dålig smak.

Peter
 
Ont i magen?

Är inte rädd för att äta gammal mat. Det fungerar ofta att lukta och smaka för att avgöra kvaliteten.

Men, under en långtripp skulle jag nog inte chansa på att ta med mat som kanske måste kastas, eller ännu värre, som kan ge trist magont.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips