Frystorkat

Är jag och min dotter ensamma om att ha problem med att "äta om maten" efter en måltid med frystorkad mat? Med detta menar jag att det bubblar i magen och man hela tiden får upp smaken av det man ätit. Vi har gjort precis som det står på förpackningarna angående den tid som maten ska stå och dra efter man hällt i vattnet.
 
Nej, jag brukar också bli tämligen "bubblig" i magen. Min teori är att det handlar om ev tillsatser och effekten av det. Är ju rätt lång hållbarhet på produkterna.

// Lelle
 
Jag blir också fort lös i magen av REAL och annat frystorkat. Ibland halsbränna så jag brukar undvika frystorkat så gott det går men ibland är ju vikten viktig.

PS. Jag kör ofta REAL flera minuter längre och tar lite extra vatten till de med kött i.
 
Nej, jag brukar också bli tämligen "bubblig" i magen. Min teori är att det handlar om ev tillsatser och effekten av det. Är ju rätt lång hållbarhet på produkterna.

// Lelle

Men frystorkad mat har ju inte fler "tillsatser" än annan färdiglagad mat! Att de har lång hållbarhet beror ju på att de har torkats, inte pga tillsatser! Och är det "oroligt" i magen så brukar väl det snarast bero på ökad bakteriell aktivitet, varför skulle bakterierna plötsligt gilla tillsatserna när det de kommer ner i magen?
 

Aktuellt

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.
Det kan nog vara ovana. Jag har som mest käkat 8 dagar på raken men jag blir inte bra i magen. Sen är de rätt dyra för oss som är privatpersoner = inte sugen på att vänja mig inför vandring för 80-90 kr påsen direkt :) Så illa är det
 
Det vi hade nu var båda av Blå Bands fabrikat, kyckling ris och curry samt Skinnarmos pasta carbonara. Vad den första hade att göra med kyckling ris och curry att göra förstår varken min dotter eller jag, har aldrig smakat en så totalt värdelös frystorkad rätt. Sen alla bubblor i magen på detta :)
 
För mig har det funkat bra, men jag väntar alltid längre än vad som står på paketet. Tycker ofta att man tuggar på bitar som inte är klara om man inte lägger på 5 min minst.
 
Ska testa att lägga på fem minuter vid nästa tur, har kvar ett par Blå Band påsar till.
Det var samma med vår mat att det fanns en del hårda bitar kvar.
Kanske därför som det bubblar och jäser i magen, maten är inte färdiglagad.
Hoppas på det bästa, annars är det väl till att testa ett annat fabrikat.
 
Det vi hade nu var båda av Blå Bands fabrikat, kyckling ris och curry samt Skinnarmos pasta carbonara. Vad den första hade att göra med kyckling ris och curry att göra förstår varken min dotter eller jag, har aldrig smakat en så totalt värdelös frystorkad rätt. Sen alla bubblor i magen på detta :)

Testa Real istället, den består av maträtter med verkliga råvaror som tillagas och frystorkas i färdigt skick. Blå band är vanlig trist industrimat...dvs aromämnen och konsistensgivare i oskön förening...

Deras kött i vinsås smakar snarare kött i ketchupsås :)...

//J
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips