Dagens aktivitet?

pigg och vaken före f-n,bakade två sorters matbröd,vitt/jättegrovt,såg luciamorgon på TV,föste bort lite snö(resten tog traktorn),körde till Kåbdalis på oplogad väg,åkte lössnö i opistade pister,körde hem,lika oplogat,sparktur med gammelhunden,körde draghunden på skoterleden,rättlöst minst sagt,skottede en del p åmorsans gård,in till sonen,handlade bristvaror,åkte 15km klassiskt(faktiskt draget spår)superbt månljus ibland,duschade lagade och åt middag+glögg och lussebröd,slöade.Lat som jag är tackade jag nej till krogen då jag måste packa pyttelite för att åka några dagar till hufvudstaden...

Lat är nog det sista vi som läser vad du fyller dina dagar med skulle kalla dig :)
 
Dagens aktivitet!

Äntligen ledig efter en sex dagars arbete...

Idag var det dags att testa min vänstra fot som varit stukad i några veckor nu... har kört lite rehab, men alldeles för lite skulle det visa sig.

Perfekt löpväder idag... fuktígt och svalt.

Vid var Lida planen att springa en variant av 4,7:an och 7,1:an med en lite extra knix ner till sjön Getaren för att få uppförsbacke uppför skidbacken istället för nerför. Kändes för riskabelt att inleda med en lång stenig utförslöpa med en ouppvärmd, vinglig och skadebenägen högerfot.

Stigen utmed getaren bort mot vattenskidklubben var totalt "vandaliserad" av bävrar som kapat massor av träd som låg som plock o pinn över stigen... när jag sen väl kommit upp på toppen var jag helt slut, redan... :-(

Med stapplande steg så vek jag av på 4,7:an,och fick efter ett tag upp farten igen. Efter ett tag går 4,7:an och 7,1:an samman för att sen förgrenas där valde jag att fortsätta på 7,1:an istället. Just denna etappen bort mot Botkyrka golfklubb är riktigt blöt... nästa konstant löpning i gegga och vattenhål.

Mötte vid golfklubben en kvinna i 50+ åldern som var ute och sprang terräng... kul, för annars när man väl möter någon i skogen så är det till 99% manliga 30+:are.

Högerfoten som idag hade Stromgren´s vrist skydd, behövde verkligen stöd... hade två lättare snedsteg som togs upp av skyddet, utan det så hade det garanterat blivit en stukning till. Kändes något instabilt främst vid snabba sidoförflyttningar eller långa vänsterkurvor.

Nu måste det bli mer kuddtåhävningar och balansplatta!

Totalt så blev den "nya" varianten 7,49km perfekt mao, tiden stannade på 40:57:59 och ett 5:28 tempo. Gps filen: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=7282390

Vid Lida var det fullt med folk, som vanlig... barnfamiljerna vid vindskydden och i barnslingorna, antar att det är friluftsinskolningen som är i full gång :). I spåren stavgångare och vid bryggan nere vid sjön ett gäng fiskare.

Thomas
 
Lång promenad i högt tempo.
Startade i Bagarmossen och gick ner till Golfbanan vid Söderbysjön och därefter över den och tog vänster till Hellasgården. Vid Hellasgården tog jag vänster och gick runt Källtorpssjön från vänster till höger sida om sjön (skönt med lite "riktig vandring" på andra sidan sjön). Kom fram till Ältavägen och följde den ett par hundra meter mot Älta och gick sedan höger in i skogen vid skylt Strålsjön, Söderbysjön. Nere vid södra kortsidan av Söderbysjön tog jag vänster och följde gångstigarna bort till Brotorp för att därifrå ta mig hem till Bagarmossen. Totalt ca 15-17 km.,
Tid 2 timmar.
 
(alt. "Helgens Aktiviteter") Två fina utflykter i djupsnö tillsammans med min favoriträv och hans svarta hund. Vi pulsade längs Bynäsets stränder, slogs lite för att hålla värmen, njöt av att se Nilak formligen studsa som en påtänd, svart hamster upp och ner i pudersnön...snacka om glädjeyra! :)

Söndag eftermiddag/kväll satt vi hopkurade nästan två timmar på ett liggunderlag framför en fin, sprakande brasa på stranden. Snö och dis och skymning över isen och skogen, vindstilla, små glödloppor som virvlar upp ovanför lågorna, Nilak som stöldar ved och gräver ner den i snön. Hett te med mjölk och honung i termos. Sen pulsar vi tillbaks till bilen, och så är den helgen slut! En sån man kan leva länge på. Minst till nästa helg!
 
Inte så romantiskt som andra haft det: sprang 10 km idag och var helt slut resten av dagen. Toppform?

Skällde ut en kvinna i tvättstugan. Bad om ursäkt senare.. (döda mig..!)

Ny dag imorgon!
 
Fredagkväll, 1,5h individuell träning i Tai Chi Chuan. Att långsamma rörelser kan vara så jobbiga...
Lördag, snöskottning. Söndag, 2 timmar på skidor i knappt bärande skare. Jag skriver i för det var inte på skaren. Därefter 3h på Leos lekland och det är inget man skojar om. Ett ultrauthållighets- test. Blir nog vila ikväll.

Roland
 
grr...

Jag har matte prov i morgon och bästa sättet att förbereda sig, förutom att plugga matte, är ju att träna. Så jag sprang ut, tänkte ta tre gånger 1,7 km, den slingan brukar vara belyst.
Efter halva första varvet dog mp3n, batteriet tog slut. Utan den blir mitt tempo jätteknasigt, fortsatte i alla fall. På andra varvet började jag få ont i benhinnorna, berodde antagligen på för lite tränig på sista tiden och för att jag spände mig när jag inte såg stigen så bra, lamporna var inte tända!

Ont i benen och taskigt tempo, jag som brukar komma hem glad från en löparrunda gjorde inte det idag. Nu är jag hungrig också!

Rasmus sur!
 
Dagens träning!

Brantbrink var målet för dagens träning... pannlampa på och ut i spåren, jag gillar att springa i beckmörker med lampa... det blir som att springa i sin egen lilla ljusbubbla :) man blir fokuserad på ljuskäglan och så att det nästan blir meditativt...

Avslutade dagens egenkomponerade slinga med att ta ett varv i "elljusslingan" som ofta har trasiga lampor... därför har jag alltid pannlampa, även i elljusspår. Med min högerfot av sämre sort så tar jag inga risker, jag vill se stigen klart och tydligt.

Rasmus: du kanske skall skaffa en pannlampa? ;)

Dagens pass blev 5,34km långt och tog 24:29:37 att springa, 5:35 tempo... blev riktigt trött på slutet. Konstaterade att jag har tappat en hel del flås pg a av allt fokus på nya jobbet och flytten de senaste två månaderna... känns lite avlägset att jag sprang lidingö mk 15 i nästan samma tempo.

Gps filen:
http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=7293281

Förutom löpning så har det blivit en del ps3 spelande, och just nu Fifa 09. Efter att ha traglat ett tag i Man U´s reservlag så bildar jag nu anfall med Rooney... man skulle kunna säga att det är lite beroendeframkallande... fast inte som när man körde Medal of honor online hela nätterna...

/Thomas
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.