Bilder från din senaste tur (ej i fjällen)

Helt rätt tänkt! Det är väl det bästa som finns att ha naturen utanför dörren och slippa resa långt och länge för at få njuta. Det där är guldkant varje dag!
 
Även jag har ett friluftsområde utanför dörren och det blir en del mer eller mindre långa dagsturer, som igår en 19 km tur på Nyårsaftonen. Vädret var inte det bästa men ändå var det vackert.
För den som inte känner området så visar bilden Ugglemossen i Delsjöområdet. På den andra bilden går jag förbi Bläcktjärn som knappt syntes i det vädret. Men det är på något sätt något magiskt över det, sämre väder betyder också mindre folk.
 

Bilagor

  • IMG_6054_1.jpg
    IMG_6054_1.jpg
    64.9 KB · Visningar: 726
  • IMG_6052_1.jpg
    IMG_6052_1.jpg
    76.2 KB · Visningar: 727

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Några timmar på smultronstället

50g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde (kan ersättas med mjölk)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
 

Bilagor

  • 8C24BD0C-AFFB-4727-828E-70762F856D3F.jpg
    8C24BD0C-AFFB-4727-828E-70762F856D3F.jpg
    56 KB · Visningar: 552
Tar med mig en panna från Muurikka, nån slags lättmetall tror jag. Väger inte mycket, blir varm fort och svalnar lika snabbt. Rätt praktiskt men kräver lite övning för att inte bränna maten.

Jag har en liknande (finsk) panna som jag köpt på någon vildmarksmässa i Finland. Tricket är att aldrig diska pannan, att hetta upp den ordentligt med stekfett i och torka ur det med papper eller en trasa innan du lägger i nytt fett och börjar steka. Sedan torkar du bara ur den igen när du har kockat klart.
 
Jag har en liknande (finsk) panna som jag köpt på någon vildmarksmässa i Finland. Tricket är att aldrig diska pannan, att hetta upp den ordentligt med stekfett i och torka ur det med papper eller en trasa innan du lägger i nytt fett och börjar steka. Sedan torkar du bara ur den igen när du har kockat klart.

Ok upplever mest att den blir väldigt varm så vi brukar ”vagga” pannan in och ut ur elden för att få lagom temperatur. Diskar? Nu förstår jag inte vad du menar... ;0)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips