Bilder från din senaste tur (ej i fjällen)

Helt rätt tänkt! Det är väl det bästa som finns att ha naturen utanför dörren och slippa resa långt och länge för at få njuta. Det där är guldkant varje dag!
 
Även jag har ett friluftsområde utanför dörren och det blir en del mer eller mindre långa dagsturer, som igår en 19 km tur på Nyårsaftonen. Vädret var inte det bästa men ändå var det vackert.
För den som inte känner området så visar bilden Ugglemossen i Delsjöområdet. På den andra bilden går jag förbi Bläcktjärn som knappt syntes i det vädret. Men det är på något sätt något magiskt över det, sämre väder betyder också mindre folk.
 

Bilagor

  • IMG_6054_1.jpg
    IMG_6054_1.jpg
    64.9 KB · Visningar: 735
  • IMG_6052_1.jpg
    IMG_6052_1.jpg
    76.2 KB · Visningar: 737
Några timmar på smultronstället

50g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde (kan ersättas med mjölk)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
 

Bilagor

  • 8C24BD0C-AFFB-4727-828E-70762F856D3F.jpg
    8C24BD0C-AFFB-4727-828E-70762F856D3F.jpg
    56 KB · Visningar: 565

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Tar med mig en panna från Muurikka, nån slags lättmetall tror jag. Väger inte mycket, blir varm fort och svalnar lika snabbt. Rätt praktiskt men kräver lite övning för att inte bränna maten.

Jag har en liknande (finsk) panna som jag köpt på någon vildmarksmässa i Finland. Tricket är att aldrig diska pannan, att hetta upp den ordentligt med stekfett i och torka ur det med papper eller en trasa innan du lägger i nytt fett och börjar steka. Sedan torkar du bara ur den igen när du har kockat klart.
 
Jag har en liknande (finsk) panna som jag köpt på någon vildmarksmässa i Finland. Tricket är att aldrig diska pannan, att hetta upp den ordentligt med stekfett i och torka ur det med papper eller en trasa innan du lägger i nytt fett och börjar steka. Sedan torkar du bara ur den igen när du har kockat klart.

Ok upplever mest att den blir väldigt varm så vi brukar ”vagga” pannan in och ut ur elden för att få lagom temperatur. Diskar? Nu förstår jag inte vad du menar... ;0)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips