Baka på muurikka?

Bröd

7 dl vatten
1,1 l vetemjöl
1,1 l rågsikt
1 paket torrjäst
brödkrydda
lite salt

Värm vattnet till 45 grader. Blanda i torrjästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjölet i omgångar tills degen är bra (den skall släppa från kanterna). Låt degen jäsa i 30 minuter, gärna vid elden men inte för nära. Baka ut tunna kakor och grädda i torr stekpanna, ät varma med smör och pålägg eller spara till senare.

Kan smaksättas med lite av varje... vitlök är gott tex.
 
kardemummabulle

kardemummabulle
hittade receptet på nätet för länge sen, minns inte vart...

blanda hemma i dubbla plastpåsar
2.5dl mjöl
0.5dl socker
2msk mjölkpulver
1.25 tsk bakpulver
0.5tsk kardemumma

ute
tillsätt 0.5dl ljummet vatten
knåda i påsen
grädda i smör eller olja
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips