Baka på muurikka?

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Bröd

7 dl vatten
1,1 l vetemjöl
1,1 l rågsikt
1 paket torrjäst
brödkrydda
lite salt

Värm vattnet till 45 grader. Blanda i torrjästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjölet i omgångar tills degen är bra (den skall släppa från kanterna). Låt degen jäsa i 30 minuter, gärna vid elden men inte för nära. Baka ut tunna kakor och grädda i torr stekpanna, ät varma med smör och pålägg eller spara till senare.

Kan smaksättas med lite av varje... vitlök är gott tex.
 
kardemummabulle

kardemummabulle
hittade receptet på nätet för länge sen, minns inte vart...

blanda hemma i dubbla plastpåsar
2.5dl mjöl
0.5dl socker
2msk mjölkpulver
1.25 tsk bakpulver
0.5tsk kardemumma

ute
tillsätt 0.5dl ljummet vatten
knåda i påsen
grädda i smör eller olja
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips