Bästa mjuka brödet på fjällvandring?

Malaxlimpan är det bästa jag hittat. Jäkligt god och man slipper smula sig genom sista dagarna också. Större risk att det tar slut då det är så jäkla gott med alla pålägg (utom fisk då kanske).

Malaxlimpa%5B2%5D.jpg


http://www.spisat.se/2009/11/malaxlimpa-made-in-finland-vasa.html

Ska prova att baka själv: http://brodattbaka.blogspot.se/2011/08/malaxlimpan.html
 
Tortilla.

Brukar köra med Tortillabröd, de man använder till Tacos. Bra energiinnehåll, smular inte, lätta att packa och smakar helt ok med tex mjukost eller messmör. Finns i fullkornsvariant med lite mer fiber i och mättar mer än man kan tro.

Mvh
Erik.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Malaxlimpan håller länge trots inget konserveringsmedel. Tycker den känns saftig även när den är lite torr. Ja, det lät konstigt, men så känns det. En favorit

Såg recept på att baka malaxlimpa självmen då skulle man ha rågmalt, det verkar vanligt i finska mataffärer men har inte sett det i sverige tyvärr
 
Det självklara valet för oss

Hej hopp

Vi tar alltid med oss ett bröd som håller formen efter att kramats ihop till ett minimalt paket, dessutom är det bra hållbarhet på detta bröd. Det håller även formen. Vi brukar ha med en 4-5 limpor.

POTATISLIMPAN

// Bröd är gott :)
 
Röstångabröd

Den som bor i Skåne kan leta upp stenmalet groddat surdegsrågbröd från Röstånga Mölla bageri. Kompakt, syrligt, lätt att skära i tunna skivor. Godaste brödet som finns.
www.rostangamolla.se finns försäljningsställen.
Ett problem är dock att nämnda bröd inte verkar bakas lika ofta på somrarna.

(De har dessutom ljusa surdegsbröd som smakar underbart, men de är luftigare och passar inte en viktoptimerad fjällpackning tyvärr. )
 
Var tvungen att testa den där Malaxlimpan eftersom alla pratar så gott om den här.

Jo den ÄR god, något dyrare än andra limpor och kan spricka sönder lite ibland. Saftig och känns hysat nyttigt. Bra att skivorna är små så är de lättare att packa. Tar aldrig med hela limpor för då käkar jag för mycket sånt. Känns som den är sötad med nått och det är väl därför den är god. Har inte läst innehållsdeklarationen. Brukar undvika sötat matbröd även om det säkert kan va bra om man är ute och lufsar på nått sätt.

Förvarar den fryst hemma som allt mitt andra bröd.

Annars ätar jag mest Fazer rågform eller vad de heter. Rektangulära bitar.
 
Mjöl, bakpulver, salt är ingredienserna i ett enkelt bröd sen är det fantasin som kommer in. Bär som plockas, frön, nötter, socker, russin, mjölsorter. Det är inte svårt att baka bröd och har gamla traditioner för de som färdas i vildmarken. Gräddning i stekpanna eller på flata stenar är de vanliga metoderna.

För den late så är tortillabröd enkelt, fungerar även som pizzabotten för de som gillar en pizza ute i vildmarken =)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips