Bästa mjuka brödet på fjällvandring?

Tortilla.

Brukar köra med Tortillabröd, de man använder till Tacos. Bra energiinnehåll, smular inte, lätta att packa och smakar helt ok med tex mjukost eller messmör. Finns i fullkornsvariant med lite mer fiber i och mättar mer än man kan tro.

Mvh
Erik.
 
Malaxlimpan håller länge trots inget konserveringsmedel. Tycker den känns saftig även när den är lite torr. Ja, det lät konstigt, men så känns det. En favorit

Såg recept på att baka malaxlimpa självmen då skulle man ha rågmalt, det verkar vanligt i finska mataffärer men har inte sett det i sverige tyvärr
 
Det självklara valet för oss

Hej hopp

Vi tar alltid med oss ett bröd som håller formen efter att kramats ihop till ett minimalt paket, dessutom är det bra hållbarhet på detta bröd. Det håller även formen. Vi brukar ha med en 4-5 limpor.

POTATISLIMPAN

// Bröd är gott :)
 
Röstångabröd

Den som bor i Skåne kan leta upp stenmalet groddat surdegsrågbröd från Röstånga Mölla bageri. Kompakt, syrligt, lätt att skära i tunna skivor. Godaste brödet som finns.
www.rostangamolla.se finns försäljningsställen.
Ett problem är dock att nämnda bröd inte verkar bakas lika ofta på somrarna.

(De har dessutom ljusa surdegsbröd som smakar underbart, men de är luftigare och passar inte en viktoptimerad fjällpackning tyvärr. )
 
Var tvungen att testa den där Malaxlimpan eftersom alla pratar så gott om den här.

Jo den ÄR god, något dyrare än andra limpor och kan spricka sönder lite ibland. Saftig och känns hysat nyttigt. Bra att skivorna är små så är de lättare att packa. Tar aldrig med hela limpor för då käkar jag för mycket sånt. Känns som den är sötad med nått och det är väl därför den är god. Har inte läst innehållsdeklarationen. Brukar undvika sötat matbröd även om det säkert kan va bra om man är ute och lufsar på nått sätt.

Förvarar den fryst hemma som allt mitt andra bröd.

Annars ätar jag mest Fazer rågform eller vad de heter. Rektangulära bitar.
 
Mjöl, bakpulver, salt är ingredienserna i ett enkelt bröd sen är det fantasin som kommer in. Bär som plockas, frön, nötter, socker, russin, mjölsorter. Det är inte svårt att baka bröd och har gamla traditioner för de som färdas i vildmarken. Gräddning i stekpanna eller på flata stenar är de vanliga metoderna.

För den late så är tortillabröd enkelt, fungerar även som pizzabotten för de som gillar en pizza ute i vildmarken =)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.