Om jag passerar Norge - lompe - norskt tunnbröd med potatis. Gott, billigt och håller lugnt en vecka i ryggsäcken!
http://gittosmat.taffel.se/2007/11/23/5/
http://gittosmat.taffel.se/2007/11/23/5/
Tortillabröd är praktiskt att ta med då det inte smular och är lätt att packa. Man kan göra wraps också om man har nåt att fylla med som tonfisk, ägg, ost, majo tex.
annars rågform, rallarhalvor, finskt rågbröd för smaken, men de kräver smör och helst ost.
ok, det har jag aldrig sett faktiskt, däremot blir de hårda om de inte ligger tätt. Hemma har jag dem i frysen, och tar upp och tinar på 5 minuter när jag behöver dem. Sällan jag har ett paket öppnat så värst länge. De brukar gå åt på ett par dar.Min erfareneht är att tortillabröd snabbt möglar när man öppnat det lufttäta paketet, mycket snabbare än "limp-bröd" och det oavsett märke på tortillabröd. Vet inte varför och inte heller om det gäller alla eller bara hemma hos oss. Öppnat paket tortilla som efter öppnning omsluts av annan vanlig fryspåse i rumstemp (omkring +20) brukar bara hålla några dagar innan påväxten kommer, hemma i köket. Är det bara jag som upplever detta? Vet inte heller om det blir bättre, sämre eller lika om man har med det ut i naturen.
/Patrik