Angående hållbarhet smör i värme

Ja jag äter mycket mackor. Jag får inte i mig gröt till frukost så det är choklad och mackor som gäller där, och till lunch orkar jag sällan göra nåt avancerat så det blir soppa och mackor eller kräm och mackor. Eller bara knäckemackor med makrill.

Tycker knäckemackor är ett bra sätt att få i sig kolhydrater utan en massa krångel.
 

Lästips

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
På långa turer där jag inte kan proviantera har jag skippat mackor, tar för mycket plats med ex knäckebröd. Kör istället frukost med extra stora grötportioner förstärkt med frön, hackade nötter mm.
 
Hittade tyska konservringar i en bod där. Skjutmått och lista i pånboken underlättar, kör numera med vaxduksbok.

go tur
 
Tortillabröd är rätt kompakta och hyfsat lätta att packa ner. Började använda dem förra sommren när man inte fick använda friluftsköket. Fyller dem med tex tonfisk, svarta böner/linser, dill, salt och peppar och nåt grönt. Blir gott och mättande och ingen disk.
Ut med kajaken nu och kör samma grej fast med rå falukorv, tacosås, och lite grönsaker m.m. Så enkelt och gott.
 
Vad ni ned allt smör ute på turerna? lever ni på mackor eller vad gör ni? :)...jag aldrig haft smör med mig, men äter sällan mackor iof. Mycket wraps dock på kajakturerna men då behövs inget smör. Men det e ju bra att det håller sig fräsht. Förut såldes såna stavar med smör som jag gillade. Lagom storlek tycker jag. kanske var 150 g eller nåt i dem.

Det är gott och är kompakt energi. Säg den mat som inte blir godare och mer mättande av en klick smör.;)
 
Finns faktisk frystorkat smör och köpa i överlevnadsbutiker - men man har ju hyfsad hållbarhet med vanligt - detta var i hyfsad värme oxå.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips