Angående hållbarhet smör i värme

Det är vanligt smör som dehydrerat och gjort pulver av - bara vattenandelen är borta.

Den stora vinsten är att man får hållbarhet i några decenier i obruten förpackning.

15 år är bara testat , kan hålla 50 år
 
Alla. Om det stämmer att 500 g pulver motsvarar 700 g smör, så är ju siffrorna helt bänga. Blir en faktor på 1.4.

Smör (svenskt) innehåller 0.4 g kolhydrater, 0.6 g protein och 80 g fett per 100 gram. Kvoten skummjölk/smör måste vara rätt hög för att få till de siffror de anger.

Nån som provat det? Tror det bränner i stekpannan. Och att kalla det smör är väl inte riktigt rätt.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Kan lika bra göra ghee då. Det blir nästan samma viktbesparing (smörolja motsvarande 700 g smör bör väga lite mindre än 560 g). Håller hur länge som helst, kan förvaras i en flaska och som sagt, är man brödofil blir stekt bröd gott.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips