• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Angående hållbarhet smör i värme

Det är vanligt smör som dehydrerat och gjort pulver av - bara vattenandelen är borta.

Den stora vinsten är att man får hållbarhet i några decenier i obruten förpackning.

15 år är bara testat , kan hålla 50 år
 
Alla. Om det stämmer att 500 g pulver motsvarar 700 g smör, så är ju siffrorna helt bänga. Blir en faktor på 1.4.

Smör (svenskt) innehåller 0.4 g kolhydrater, 0.6 g protein och 80 g fett per 100 gram. Kvoten skummjölk/smör måste vara rätt hög för att få till de siffror de anger.

Nån som provat det? Tror det bränner i stekpannan. Och att kalla det smör är väl inte riktigt rätt.
 
Kan lika bra göra ghee då. Det blir nästan samma viktbesparing (smörolja motsvarande 700 g smör bör väga lite mindre än 560 g). Håller hur länge som helst, kan förvaras i en flaska och som sagt, är man brödofil blir stekt bröd gott.
 

Logga in

Tips!

<% if (false): %> <% endif %>