Angående hållbarhet smör i värme

Det är vanligt smör som dehydrerat och gjort pulver av - bara vattenandelen är borta.

Den stora vinsten är att man får hållbarhet i några decenier i obruten förpackning.

15 år är bara testat , kan hålla 50 år
 
Alla. Om det stämmer att 500 g pulver motsvarar 700 g smör, så är ju siffrorna helt bänga. Blir en faktor på 1.4.

Smör (svenskt) innehåller 0.4 g kolhydrater, 0.6 g protein och 80 g fett per 100 gram. Kvoten skummjölk/smör måste vara rätt hög för att få till de siffror de anger.

Nån som provat det? Tror det bränner i stekpannan. Och att kalla det smör är väl inte riktigt rätt.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

Månadens fråga: Vandring i Sarek – varifrån utgår du helst?

Har du vandrat i Sveriges största högfjällsområde? Då vill vi veta: vilken plats tycker du är bäst att utgå från?
Kan lika bra göra ghee då. Det blir nästan samma viktbesparing (smörolja motsvarande 700 g smör bör väga lite mindre än 560 g). Håller hur länge som helst, kan förvaras i en flaska och som sagt, är man brödofil blir stekt bröd gott.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips