Angående hållbarhet smör i värme

Det är vanligt smör som dehydrerat och gjort pulver av - bara vattenandelen är borta.

Den stora vinsten är att man får hållbarhet i några decenier i obruten förpackning.

15 år är bara testat , kan hålla 50 år
 
Alla. Om det stämmer att 500 g pulver motsvarar 700 g smör, så är ju siffrorna helt bänga. Blir en faktor på 1.4.

Smör (svenskt) innehåller 0.4 g kolhydrater, 0.6 g protein och 80 g fett per 100 gram. Kvoten skummjölk/smör måste vara rätt hög för att få till de siffror de anger.

Nån som provat det? Tror det bränner i stekpannan. Och att kalla det smör är väl inte riktigt rätt.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Kan lika bra göra ghee då. Det blir nästan samma viktbesparing (smörolja motsvarande 700 g smör bör väga lite mindre än 560 g). Håller hur länge som helst, kan förvaras i en flaska och som sagt, är man brödofil blir stekt bröd gott.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips