Angående hållbarhet smör i värme

Ja jag äter mycket mackor. Jag får inte i mig gröt till frukost så det är choklad och mackor som gäller där, och till lunch orkar jag sällan göra nåt avancerat så det blir soppa och mackor eller kräm och mackor. Eller bara knäckemackor med makrill.

Tycker knäckemackor är ett bra sätt att få i sig kolhydrater utan en massa krångel.
 
På långa turer där jag inte kan proviantera har jag skippat mackor, tar för mycket plats med ex knäckebröd. Kör istället frukost med extra stora grötportioner förstärkt med frön, hackade nötter mm.
 
Hittade tyska konservringar i en bod där. Skjutmått och lista i pånboken underlättar, kör numera med vaxduksbok.

go tur
 
Tortillabröd är rätt kompakta och hyfsat lätta att packa ner. Började använda dem förra sommren när man inte fick använda friluftsköket. Fyller dem med tex tonfisk, svarta böner/linser, dill, salt och peppar och nåt grönt. Blir gott och mättande och ingen disk.
Ut med kajaken nu och kör samma grej fast med rå falukorv, tacosås, och lite grönsaker m.m. Så enkelt och gott.
 
Vad ni ned allt smör ute på turerna? lever ni på mackor eller vad gör ni? :)...jag aldrig haft smör med mig, men äter sällan mackor iof. Mycket wraps dock på kajakturerna men då behövs inget smör. Men det e ju bra att det håller sig fräsht. Förut såldes såna stavar med smör som jag gillade. Lagom storlek tycker jag. kanske var 150 g eller nåt i dem.

Det är gott och är kompakt energi. Säg den mat som inte blir godare och mer mättande av en klick smör.;)
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Finns faktisk frystorkat smör och köpa i överlevnadsbutiker - men man har ju hyfsad hållbarhet med vanligt - detta var i hyfsad värme oxå.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips