Friluftsmat Recept, ingredienser mm

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2019-12-22, 07:57
Kommer inte på något bra Kommer inte på något bra är inte uppkopplad
 
Inlägg: 420
Mat i mattermos

Lite nyfiken på vad ni har i era mattermosar.
Jag vill ha något som är enkelt att fixa så en vanlig rätt för mig är lunchkorv i skivor
Bulgur
Ned i termosen
Kokar tomatkross som jag häller över och rör om innan locket
Svara med citat
  #2  
Gammal 2019-12-22, 09:37
Sewen Sewen är inte uppkopplad
 
Inlägg: 207
Behöver också tips!
Just skaffat mattermosar i olika storlek. Behöver variation från den annars mer eller mindre obligatoriska grillade korven.
Soppor och tex kokt varmkorv har ju funkat i vanlig termos. I mattermosen har jag hittills bara kört pastaskruvar med köttfärssås mest för att jag hade rester hemma. Var orolig att pastan skulle bli totalt överkokt gegga men funkade bättre än förväntat.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2019-12-22, 12:53
DoktorGlas DoktorGlas är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2 031
Varför skulle det bara funka med korv? Gör en gryta med kött, potatis och vad annat man vill ha i. Enda som krävs är ju att det inte är för stora bitar.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2019-12-22, 14:15
Kommer inte på något bra Kommer inte på något bra är inte uppkopplad
 
Inlägg: 420
Korv

Citat:
Ursprungligen postat av DoktorGlas Visa inlägg
Varför skulle det bara funka med korv? Gör en gryta med kött, potatis och vad annat man vill ha i. Enda som krävs är ju att det inte är för stora bitar.
Jag tänkte mig slippa göra typ cowboygryta som annars funkar perfekt liksom alla soppor en soppa/gryta bör koka en stund oftast som jag tänker.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2019-12-22, 15:32
DoktorGlas DoktorGlas är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2 031
Det är ju därför att man oftast gör gryta på långkokskött. Men man kan ju göra det på mörare kött också.

Men spelar det nån roll om det tar en stund förresten? Är ju bara att frysa i lagoma portioner så går det ju jättefort sen när du ska använda det.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2019-12-22, 16:36
Kommer inte på något bra Kommer inte på något bra är inte uppkopplad
 
Inlägg: 420
Gryta

Citat:
Ursprungligen postat av DoktorGlas Visa inlägg
Det är ju därför att man oftast gör gryta på långkokskött. Men man kan ju göra det på mörare kött också.

Men spelar det nån roll om det tar en stund förresten? Är ju bara att frysa i lagoma portioner så går det ju jättefort sen när du ska använda det.
Har inget imot långkok förutom tiden.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2019-12-22, 23:02
fotografiskt fotografiskt är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 389
http://kioe.bloggo.nu/Dynamitsoppa/
Svara med citat
  #8  
Gammal 2019-12-23, 04:56
DoktorGlas DoktorGlas är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2 031
Citat:
Ursprungligen postat av Kommer inte på något bra Visa inlägg
Har inget imot långkok förutom tiden.
Men använd annat kött då. Tar du t.ex. fläskkarré behover det inte koka längre än att det blir genomkokt.
Svara med citat
  #9  
Gammal 2019-12-23, 09:51
seobserver seobserver är inte uppkopplad
 
Inlägg: 14 416
Gulasch och Chile con Carne är lättlagat hemma, frys in portions förpackningar och fyll på matthermosen med via micron.
Jag brukar tillverka på basen 1 kg kött och då blir det stora grytor.

go tur
Svara med citat
  #10  
Gammal 2019-12-23, 11:18
skogsbaronen skogsbaronen är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 707
Lång koktid löser man med tryckkokare =)

Länge sen jag använde mattermos, men ser finns ju mycket som passar i en sån.

Finns ju trevliga mos-rätter som både är snabblagade och värmande i fält.
Lapskojs, mos med korvbitar, rotmos med fläsklägg, mos med lök och knaperstekta bacontärningar, o.s.v. Nummer två kräver ju inte så mycket tillagning.

Matigare soppor blir ju också bra.
Pastaförtärkt tomatsoppa, ärtsoppa, m.m. Det mesta finns ju i burk eller på påse.
Svara med citat
  #11  
Gammal 2019-12-23, 17:48
Brune Brune är inte uppkopplad
 
Inlägg: 5 313
Jag har provat med lasagne. Åt med sked, modell lång.
Svara med citat
  #12  
Gammal 2019-12-24, 05:53
Calexico Calexico är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 366
Citat:
Ursprungligen postat av Kommer inte på något bra Visa inlägg
Lite nyfiken på vad ni har i era mattermosar.
Jag vill ha något som är enkelt att fixa så en vanlig rätt för mig är lunchkorv i skivor
Bulgur
Ned i termosen
Kokar tomatkross som jag häller över och rör om innan locket
Grytor av alla de slag.

Brukar göra en med kokoksmjölk, ingefära, bladspenat, vitlök, red curry pasta, sambal olek, fisksås, morot och kyckling/grytbitar. Lite thai/indian-style. Gott med lite spicy när man är ute.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:55.


 

Logga in

Tips!