Mat i mattermos

Lite nyfiken på vad ni har i era mattermosar.
Jag vill ha något som är enkelt att fixa så en vanlig rätt för mig är lunchkorv i skivor
Bulgur
Ned i termosen
Kokar tomatkross som jag häller över och rör om innan locket
 
Behöver också tips!
Just skaffat mattermosar i olika storlek. Behöver variation från den annars mer eller mindre obligatoriska grillade korven.
Soppor och tex kokt varmkorv har ju funkat i vanlig termos. I mattermosen har jag hittills bara kört pastaskruvar med köttfärssås mest för att jag hade rester hemma. Var orolig att pastan skulle bli totalt överkokt gegga men funkade bättre än förväntat.
 
Varför skulle det bara funka med korv? Gör en gryta med kött, potatis och vad annat man vill ha i. Enda som krävs är ju att det inte är för stora bitar.
 
Det är ju därför att man oftast gör gryta på långkokskött. Men man kan ju göra det på mörare kött också.

Men spelar det nån roll om det tar en stund förresten? Är ju bara att frysa i lagoma portioner så går det ju jättefort sen när du ska använda det.
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Gulasch och Chile con Carne är lättlagat hemma, frys in portions förpackningar och fyll på matthermosen med via micron.
Jag brukar tillverka på basen 1 kg kött och då blir det stora grytor.

go tur
 
Lång koktid löser man med tryckkokare =)

Länge sen jag använde mattermos, men ser finns ju mycket som passar i en sån.

Finns ju trevliga mos-rätter som både är snabblagade och värmande i fält.
Lapskojs, mos med korvbitar, rotmos med fläsklägg, mos med lök och knaperstekta bacontärningar, o.s.v. Nummer två kräver ju inte så mycket tillagning.

Matigare soppor blir ju också bra.
Pastaförtärkt tomatsoppa, ärtsoppa, m.m. Det mesta finns ju i burk eller på påse.
 
Lite nyfiken på vad ni har i era mattermosar.
Jag vill ha något som är enkelt att fixa så en vanlig rätt för mig är lunchkorv i skivor
Bulgur
Ned i termosen
Kokar tomatkross som jag häller över och rör om innan locket
Grytor av alla de slag.

Brukar göra en med kokoksmjölk, ingefära, bladspenat, vitlök, red curry pasta, sambal olek, fisksås, morot och kyckling/grytbitar. Lite thai/indian-style. Gott med lite spicy när man är ute.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips