Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Med enkla medel en god gryta med doft och smak från Indien. Kan både göras med färska och torkade varor beroende på behovet på sin friluftsaktivitet. Den är nyttig för hälsan, djuren och naturen då den är helt vegansk. Jag lagade rätten på öppen eld men fungerar lika bra på storm kök.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
- 250 g svarta bönor *
- 1 hackad gullök *
- kokosgrädde ( kokosmjölkspulver för lättare packning)
- tomat *
- grönsaksbuljongtärning
- koriander färsk eller torkade blad
- Gul Curry
- Garam masala
- salt
- peppar
- olja till stekning
- portionspåse med ris (eller valfritt ris)
* har provat som torkad produkt och fungerar perfekt
Gör så här:
Om du använder torkade varor blötlägg innan och lös upp mjölkpulver.
- koka vatten och riset enligt anvisningar. - Stek löken i olja tills genomskinlig om det används färsk annars hoppa över detta steg. - blanda i bönor, kryddor och buljong och kokosmjölk - låt koka ihop och sista steget ta i tomater och sist koriander.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer