Fler recept
Av: 29351
Stark Tex-Mex (habanero) rätt med beef jerky och ris
Huvudmål
2 stycken
500g köttfärs 50/50
2 påsar Jack Link’s Beef Jerky 25g eller liknande produkt
3 dl grädde
1 påse taco krydda (Explosion Taco Spice Mix X-tra hot! Med Habanero. Från Santa Maria)
Ca 100g jordnötter (skölj bort saltet)
1 Gul lök (hackad)
2 kvist-tomater (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackad)
2 dl bönor (kedney)
2 dl Gröna ärtor*
2 dl Majs*
2 dl Röd paprika*
*Finns färdigblandad grönsaks mix att köpa med dessa 3.
Extra: riven ost och hackad ananas eller apelsin
Övriga kryddor så som salt/peppar etc. är ej nödvändiga.
Tips:
Kan med fördel ätas med tunnbröd med eller utan ris till.
Extra:
Lite riven ost… är alltid gott att ha på efteråt… och något som är gott att ha i som extra är hackad ananas eller apelsin som väger upp mot den starka Habaneron.
Tillagning:
Använd en kastrull på 1 liter för att tillaga rätten i, det underlättar... och en kastrull för riset på 0,5 ~ 1 liter beroende på hur mycket ris ni vill ha till.
Fräs köttfärsen med kryddmix och när det är nästan klart blanda i löken/vitlöken och bryn klart och därefter resten av ingredienserna och låt det gosa ihop en liten stund och sen i med grädden, låt puttra ca 5 minuter. Till detta serveras ris…
Av: 29351
Publicerat: 2015-12-17