Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan. Om du inte vill slå av annons­blockering kan du istället stödja oss genom att teckna ett Plusmedlemskap - då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!

"Torkad" Köttfärssoppa för 2 personer

Av: Mz

150 g köttfärs
1 msk olja
1/2 gul lök
1/2 tsk salt
1/4 kryddmått vitpeppar
1/4 kryddmått paprikapulver eller 1/2 paprika
2 msk tomatpuré
150 g blandade grönsaker eller soppgrönsaker

Bryn lök och köttfärs i oljan rör ned tomatpurén, lägg ut blandningen på en ugnsplåt torka i 6 timmar. Ugnsvärme 50 grader med luckan på glänt (kolla så att blandningen är helt torr innan du tar ut blandningen. Skär grönsakerna i fina strimlor och lägg dem på ett galler i ungnen och låt dem torka tills de är helt torra.
Blanda samman de torra grönsakerna med med grönsakerna och kryddorna i en plastpåse.
Vid tillagning lägg blandningen i 1/2 liter vatten på kvällen och koka i 5 min servera.
Typ:

Lunch, Huvudmål

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept

Mat (281)
Mat allmänt (6)
Typ (274)
Dryck (6)
Efterrätt (16)
Frukost (39)
Förrätt (8)
Huvudmål (84)
Lunch (15)
Mellanmål (52)
Övrigt (54)
Kategori (1)
Kött (1)

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips