Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Små bröd som smakar gott som dem är eller till maten. Man kan variera smaken genom att använda olika svamp.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
3 tsk bakpulver
½-1 tsk salt
1 dl svamppulver, valfri smak
3 msk rapsolja
2,5 dl mjölk eller vatten
0,5 msk torkad mixad persilja
2 msk honung
75-100 g smör till stekning
Gör så här:
Blanda torra ingredienser i en påse. Tillsätt resten av ingredienser snabbt ihop strax innan du börjar steka.
Forma små platta bröd och stek i smör i Muurikka under lock. Servera direkt.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
4 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...