Stort intresse att bli testpilot i fjällen

Över 2000 sökte för att blir testpilot åt STF under fyra veckor i sommar. Nu är 300 utvalda som ska testa och utvärdera den svenska fjällvärlden.

Av: admin

Av 2000 sökande är nu 300 ungomar utvalda för att vara testpiloter åt Svenska Turistföreningen. Ungdomarna som alla är mellan 17 - 25 år kommer under fyra veckor att testa och utvärdera den svenska fjällvärlden för STF:s utvecklingsprojekt - Get Real.

Man vill med ungdomarnas hjälp få reda på vad som kan förändras för att locka fler unga ut på fjället och i väglöst land. Under de senaste 70 åren har vare sig leder eller övernattningsstugor ändrats särskilt mycket och dessa skapades för den tidens fjällturister och deras intressen. Nu får de unga tycka till om hur de vill ha sina upplevelser och vad som kan förändras för att tillgodose det.
 
Två av de utavalda är Sandra Strömstedt från Norrköping och Jacob Sjölander från Stockholm har lite olika svar på varför de sökte:


Sandra – ”Jag sökte till Get Real för att utmana mig själv till något jag aldrig gjort förut!”

Jacob –”Get Real ger mig ett unikt tillfälle att sommaren 2014 dela en fjällupplevelse med likasinnade ungdomar. Och möjligheten att bidra till att utveckla fjällturismen för att fler ungdomar i framtiden ska söka sig till detta fantastiska naturlandskap.”

De 300 testpiloterna ska besöka, vandra och uppleva den svenska fjällvärlden i Jämtland och Lappland på egen hand precis som den är. STF står för övernattning och mat och Get Reals respartner SJ bidrar med tågresa tur och retur för alla ungdomarna.

-  Vad jag vet har det aldrig förr varit så många som deltagit i ett utvecklingsarbete på detta sätt, där målet är att förändra verkligheten och samtidigt utmana dagens utbud, avslutar Camilla Antonsson, projektledare för Get Real på STF.

Mer information om projektet eller på facebook


STF Alesjaure, fjällstuga i väglöst land - Kungsleden

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Har du vandrat i Sveriges största högfjällsområde? Då vill vi veta: vilken plats tycker du är bäst att utgå från?
Hur gör man vandringen till något som barnen vill göra om? Skogsmulleledaren Kristin Malmcrona Friberg ger sina bästa tips!
Vad ska packas och vad behöver skaffas för en lyckad familjevandring? Victor Solli, pappa och butikschef på Naturkompaniet, ger sina bästa råd.
Utsidan ställer tre frågor till en av författarna, Anna W Thorbjörnsson.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips