Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekpannerökt abborre
Ett enkelt sätt att röka fisk är att lägga den insaltade fisken på galler över elden med en stekpanna över (eller vad du har tillgängligt).
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
x
Ingredienser:
Fisk.
Gör så här:
Fånga fisken.
Salta in fisken och låt den ligga, helst en timme.
Under tiden kan du göra up en eld som får brinna ner till glöd.
Lägg fisken på galler över glöden med stekpannan ovanpå.
Lägg på enris (eller vad du har för tillgängligt trä) på glöden för att skapa rök.
Fisken blir tillagad som i en ugn och samtidigt rökt.
10 minuter brukar räcka för mindre abborrar, 15 minuter för de större.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
5 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...