Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekpannerökt abborre
Ett enkelt sätt att röka fisk är att lägga den insaltade fisken på galler över elden med en stekpanna över (eller vad du har tillgängligt).
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
x
Ingredienser:
Fisk.
Gör så här:
Fånga fisken.
Salta in fisken och låt den ligga, helst en timme.
Under tiden kan du göra up en eld som får brinna ner till glöd.
Lägg fisken på galler över glöden med stekpannan ovanpå.
Lägg på enris (eller vad du har för tillgängligt trä) på glöden för att skapa rök.
Fisken blir tillagad som i en ugn och samtidigt rökt.
10 minuter brukar räcka för mindre abborrar, 15 minuter för de större.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer