Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
16 st bröd
Ingredienser:
75 g smör
11 dl vetemjöl eller lantbrödsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk
Ev kryddor som tex kummin eller örter.
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret. Arbeta snabbt ihop en slät deg.
Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka med hjälp av ex.vis din vattenfalska eller en kavel. Nagga kakan med en gaffel eller en pinne.
Stek bröden i en torr och het stekpanna eller Murikka tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en tygbit att svalna något. Serveras lite ljumna med eller utan pålägg som smör/mjukost/mesost. Njut!
Tips: Blanda de torra ingredienserna i en påse och ta med så underlättar det momenten.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer