Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
16 st bröd
Ingredienser:
75 g smör
11 dl vetemjöl eller lantbrödsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk
Ev kryddor som tex kummin eller örter.
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret. Arbeta snabbt ihop en slät deg.
Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka med hjälp av ex.vis din vattenfalska eller en kavel. Nagga kakan med en gaffel eller en pinne.
Stek bröden i en torr och het stekpanna eller Murikka tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en tygbit att svalna något. Serveras lite ljumna med eller utan pålägg som smör/mjukost/mesost. Njut!
Tips: Blanda de torra ingredienserna i en påse och ta med så underlättar det momenten.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
1 kommentar
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer