Av: FruNalleman
Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.
Frukost, Mellanmål
16 st bröd
75 g smör
11 dl vetemjöl eller lantbrödsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk
Ev kryddor som tex kummin eller örter.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret.
Arbeta snabbt ihop en slät deg.
Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka med hjälp av ex.vis din vattenfalska eller en kavel. Nagga kakan med en gaffel eller en pinne.
Stek bröden i en torr och het stekpanna eller Murikka tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en tygbit att svalna något. Serveras lite ljumna med eller utan pålägg som smör/mjukost/mesost.
Njut!
Tips: Blanda de torra ingredienserna i en påse och ta med så underlättar det momenten.