Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
16 st bröd
Ingredienser:
75 g smör
11 dl vetemjöl eller lantbrödsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk
Ev kryddor som tex kummin eller örter.
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret. Arbeta snabbt ihop en slät deg.
Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka med hjälp av ex.vis din vattenfalska eller en kavel. Nagga kakan med en gaffel eller en pinne.
Stek bröden i en torr och het stekpanna eller Murikka tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en tygbit att svalna något. Serveras lite ljumna med eller utan pålägg som smör/mjukost/mesost. Njut!
Tips: Blanda de torra ingredienserna i en påse och ta med så underlättar det momenten.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
3 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...