Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Fantastiskt god rätt med pocherade ägg i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och är precis den rätt man önskar sig när man är ute i naturen både i tillagningsteknik och smakupplevelse.
Typ:
Frukost, Huvudmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlök
olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
4 ägg
1 paket fetaost
färsk basilika eller pladpersilja
lite chiliflakes
salt och peppar
Gör så här:
Hacka lök, paprika och vitlök. Hetta upp oljan i stekpannan och fräs löken, paprikan och vitlöken tillsammans. Häll i krossade tomater och spiskummin. Låt koka upp till en tjock tomatsås. Knäck försiktigt i äggen en bit ifrån varandra och baka tills äggvitan stelnat, ca 10 min, rör inte om. Smula i fetaosten och strö över färska örter och chiliflakes. Salta och peppra efter smak.
Shakshukan avnjuts gärna tillsammans med en bit bröd.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer