Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Äta ogräs? Har du inte gjort det förr, passa på nu. Maskros är faktiskt både gott och nyttigt. Och nu till hösten är roten som bäst!
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
Olivolja
2maskrosrötter
2morötter
2palsternacka
Torkade eller färska örter
Salt, peppar
Gör så här:
Gör rent maskrosrötterna, skala dem inte. Näringen sitter precis under skalet. Skala morötter och palsternackor.Skär allt i cm stora bitar.
Värm upp en stekpanna eller muurika.
Häll i oljan och alla rotsaker. Låt steka cirka 10 minuter eller tills rotsakerna är alldente.
Vid servering rör ner torkade eller färska örter. Krydda.
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar
Vi från Skåne Vandring Community har vandrat längs West Highland Way (WHW, även kallad) under vår årliga långresa. Den klassiska leden längs med de ...
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
6 kommentarer