Recept > Raggmunk med eller utan fläsk

Raggmunk med eller utan fläsk

Underbart gott och väldigt enkelt att göra på en stekhäll eller stekpanna. En rätt om uppskattas av alla.

Typ

Huvudmål

Portioner/mängd

2

Ingredienser

1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 ägg 1/4 tsk salt 300 g fast potatis 1 morot 1 msk smör eller margarin Till servering: Lingonsylt Stekt fläsk eller bacon

Gör så här

Förbered hemma: - Riv potatisen fint med rivjärn eller matberedare, krama ur det rivna - Riv moroten - Blanda mölk, ägg och vispa ihop, blanda i potatis morot. - Förvara i en flaska med vid öppning På tur: - Stek tunna raggmunkar i smör i stekpanna - Om du vill ha fläsk till kan du steka det först

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in