Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En fenomenalt enkel rätt att laga men med stora smaker. vill man så serverar man ris eller liknande till eller så svänger man ihop ett pannbröd och njuter av att sleva upp grytan med brödet. Är man lite lat så köper man med färdigt naanbröd och värmer över elden/i stekpannan.
Maten lagas med fördel i en gryta. Antingen på ett litet kök eller över öppen eld.
Vill man så kan man i förväg torka ingridienserna var för sig och använda i fält.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1/2 rödlök 1 vitlöksklyfta lite curry olja att steka i 1 burk kokosmjölk 1 fpk krossade tomater 1 fpk kikärtor (givetvis kokta) 3 msk jordnötssmör
Vill man så kan man blanda ner lite skivade bananer.
Ev lite jordnötter att toppa med
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och fräs i olja
Pudra över lite curry efter tycke och smak
häll i krossade tomater, kokosmjölk, kikärtor och jordnötssmör och låt det koka ett par minuter.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer