Recept > Jägarns hopkok

Jägarns hopkok

Av: Fredby mattias

En härlig matig rätt som man med fördel äter rätt ur pannan!

Typ

Huvudmål

Portioner/mängd

4

Ingredienser

400g kött (älg, kalv, gris)
1 gul lök
10 medelstora potatisar
500g färsksvamp ( gärna kantareller)
3dl matlagningsgrädde
1 klick cream fraiche
salt & peppar.

Gör så här

Förberedelser, gärna hemma innan utflykten.

Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar.
Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor.
Rensa svampen och dela den.

1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar
2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
4. Häll över grädde och tillsätt cream fraiche.
5.Servera direkt från muurikan och låt er väl smaka.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in