Bröd för inbakning, 9 st

Bröd för inbakning, 9 st

Av: 7377

25 g jäst, 2 msk olja, 2½ dl ljummet vatten, ½ tsk salt, 1 tsk strösocker, 1 dl grahamsmjöl, 6 dl vetemjöl

Lös upp jästen med vatten och olja. Blanda i övriga ingredienser. Knåda till en fast deg och låt jäsa 40 min. Ta upp degen på bakbordet och dela i 9 bitar. Kavla ut varje bit lite grand och lägg en wienerkorv eller liknande mitt på. Tryck ut ganska mycket senap och ketchup ovanpå och samla ihop degen runt korven. Låt jäsa i 15 min. Pensla med ägg. Grädda i 225 gr ca 10-15 min.

Jättegott att ha med sig på utflykt!

Typ

Lunch

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in