Bröd för inbakning, 9 st

Av: 7377

25 g jäst, 2 msk olja, 2½ dl ljummet vatten, ½ tsk salt, 1 tsk strösocker, 1 dl grahamsmjöl, 6 dl vetemjöl

Lös upp jästen med vatten och olja. Blanda i övriga ingredienser. Knåda till en fast deg och låt jäsa 40 min. Ta upp degen på bakbordet och dela i 9 bitar. Kavla ut varje bit lite grand och lägg en wienerkorv eller liknande mitt på. Tryck ut ganska mycket senap och ketchup ovanpå och samla ihop degen runt korven. Låt jäsa i 15 min. Pensla med ägg. Grädda i 225 gr ca 10-15 min.

Jättegott att ha med sig på utflykt!
Typ:

Lunch

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg