Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Bovete som blötläggs i minst åtta timmar behöver inte kokas vilket är smidigt som tusan. Direkt när man vaknar är frukosten klar, nästan. Tillsätt bara lite torkade frukter av favoritsort, nötter, kanske lite honung eller någon annan favorit.
Nedan följer det recept som jag brukar använda mig av men som jag skrev innan, testa att blanda i vad du gillar.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
1
Ingredienser:
1,5 dl boveteflingor
ca. 3 dl kallt vatten
Valfri mängd av följande
Torkade dadlar
Torkade aprikoser
Valnötter
Kanel
Gör så här:
Lägg boveteflingorna i blöt över natten.
Häll av vattnet, försök att få bort så mycket vatten du kan.
Hacka nötter, dadlar, aprikoser och rör ner i bovetet.
Smaka av med kanel.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
4 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...