Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mustig gryta som passar när man inte ska gå så långt och har tid att långkoka.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
8
Ingredienser:
1kg benfri bog
200g rökt sidfläsk
3dl rött vin
3 x 400g krossad tomat, gärna körsbärstomater
En bladselleristjälk
200g rotselleri
300g champinjoner
2 stora morötter
2 stora gula lökar
Några vitlöksklyftor
1dl black eye bönor
1dl vira bönor
1dl svarta bönor
1tärning köttbuljong
1tärning umamibuljong
Sambal oelek efter smak
Salt
Gör så här:
Blötlägg bönorna över natten.
Grilla bogen medan resten av ingredienserna förbereds.
Hacka lök och vitlök. Skiva morot och stjälkselleri. Tärna rotselleri.
Tärna köttet.
Lägg bogen i grytan tillsammans med tomaterna, löken, bönorna, buljongen, vinet, Sambal oelek, salt och hälften av grönsakerna.
Låt småputtra i flera timmar.
Fyll på med bin och/eller vatten om det behövs.
Grilla champinjonerna.
En kvart innan det är dax att äta lägges grönsakerna och champinjonerna i.
Smaka av med salt, vin och Sambal.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer