Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mustig gryta som passar när man inte ska gå så långt och har tid att långkoka.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
8
Ingredienser:
1kg benfri bog
200g rökt sidfläsk
3dl rött vin
3 x 400g krossad tomat, gärna körsbärstomater
En bladselleristjälk
200g rotselleri
300g champinjoner
2 stora morötter
2 stora gula lökar
Några vitlöksklyftor
1dl black eye bönor
1dl vira bönor
1dl svarta bönor
1tärning köttbuljong
1tärning umamibuljong
Sambal oelek efter smak
Salt
Gör så här:
Blötlägg bönorna över natten.
Grilla bogen medan resten av ingredienserna förbereds.
Hacka lök och vitlök. Skiva morot och stjälkselleri. Tärna rotselleri.
Tärna köttet.
Lägg bogen i grytan tillsammans med tomaterna, löken, bönorna, buljongen, vinet, Sambal oelek, salt och hälften av grönsakerna.
Låt småputtra i flera timmar.
Fyll på med bin och/eller vatten om det behövs.
Grilla champinjonerna.
En kvart innan det är dax att äta lägges grönsakerna och champinjonerna i.
Smaka av med salt, vin och Sambal.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer