Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 

Vinnarna i friluftsrecepttävlingen!

Det kom in många härliga recept i tävlingen tillsammans med Friluftsmeny.se och juryn har haft en tuff uppgift att hitta vinnare. Men nu är det klart. Läs mer 6

Lax i ostsås med Couscous

Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål. Läs mer 1

Thaikyckling med röd curry i kokosmjölk

Detta är en friluftsanpassad variant av den Thailändska klassikern Paneng Gai. Maträtten är kryddstark och värmer skönt en kylig kväll i fjällen. För några år sedan upptäckte jag att det finns kokosmjölkspulver att köpa och sedan dess har det blivit en riktig favoritingrediens och denna maträtt har alla jag bjudit verkligen gillat. Jag tycker att det blir bäst att torka kycklingfärs. Det går även att torka bitar av kyckling, men de kan vara svåra att få mjuka igen. Oftast använder jag ... Läs mer 3

"Gröt - en fantastisk historia" + recept!

Det här är en bok för den vetgirige och naturligtvis för den som gillar mat. Ren fakta blandas med målande beskrivningar, gröthistoria som tar dig till både USA och tusentals år tillbaka till Mellanöstern. Läs mer

Ny tävling! Skicka in ditt bästa friluftsrecept

Skicka in ditt bästa friluftsrecept - vinn torkugn från Excalibur! Läs mer 4

Risotto - god och enkel friluftsmat!

Risotton är lätt att förbereda och tillaga, är energirik och dessutom väldigt god. Ytterligare en fördel med risotto är att den håller sig varm länge, vilket inte minst är bra nu när vi går mot kallare tider. Läs mer 2

Bästa sättet att torka svamp

Hur torkar du svamp på bästa sätt? Vilken svamp kan du torka? Och hur förvarar du den torkade svampen? Dessa och andra frågor om att torka svamp besvaras i denna artikel om att torka svamp. Att torka svamp är enkelt, om du följer vissa principer så är det helt enkelt svårt att misslyckas. Läs mer

Om något så enkelt som att diska på tur

Alla som läser denna korta artikel kommer troligen att lära sig något om den ädla konsten att diska enklare och miljövänligare. Läs mer 18

10 tips om mat för kajakturen

Här är tio smarta tips om mat för dig som ska ut på paddeltur i sommar. Läs mer 3

Gör egna "frystorkade" rätter - del 2 av 2

Här är andra delen om hur du kan göra din egen ”frystorkade mat”. I första artikeln gavs ett exempel med lufttorkad tonfisk, snabbris och sweetchilisås. I del två får du fler smarta ingredienser som du kan använda till dina egna snabba rätter. Läs mer 1

Gör egna "frystorkade" rätter - del 1 av 2

Den här artikeln visar hur man kan göra sin egen snabba mat som du bara häller kokande vatten över och väntar en stund - precis som med frystorkad mat! Läs mer 15

Friluftsmeny.se - ny sajt om och med friluftsmat

Eric Tornblad författare till böckerna Torka mat och Fjällmat startar i april en egen sajt och webbshop. Utsidan har ställt några frågor till Eric. Läs mer

Baka på friluftskök

På sina fjällturer har han så gott som alltid bakat sitt bröd, eller rättare sagt stekt. Något han konstaterat är i alla fall att det helt klart är värt den extra mödan och vikten för att få ett gott bröd på turen. Läs mer 4

Lättpackarens mat (uppdaterad 12-09-29, 13-08-14 och 17-02-26)

En mycket personlig matsedel, eller hur man bär sig åt för att äta gott och enkelt, bli mätt, inte bära mer än 400 g mat per dag och aldrig få diska mer än en gryta ;). Läs mer 20
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Alla kategorier

 

Logga in