Nyhet / 2010-04-15
Hopfällbar bärplockare
Kerstin Gunnarsson fick under en fjällvandring idén att göra en hopfällbar bärplockare, efter det har det blivit fler produkter så som svamp / bärväska, sittunderlag, svampkniv, lingonsäck, ryggsäck ...
Sova ute en natt i månaden
Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.
Recept / 2009-09-14
Hemmagjord Lönnsirap
Ingridienser:
1 l Vatten
1 l Lönnlöv
8 dl Socker
ev. lite citronsyra
För er som gillar pannkakor och plättar t.ex är detta en billig och enkel sirap att göra.
Plocka en liter gröna lönnblad(ej ...
2 kommentarer
Nyhet / 2008-12-18
Bärpulver
Har du hört talas om bärpulver?
Det är frystorkade bär med allt från skal och kärna till fruktkött och bärjuice kvar. Alla bärens goda och effektiva ämnen utnyttjas lättare av kroppen när man äter ...
Nyhet / 2008-10-13
Smidigt mått för friluftsliv
Ett mått alla mått.
Nyhet / 2008-09-09
Årets Vildmarkskock 2008
Årets Vildmarkskock 2008 vanns av Ulf Johansson och Mia Lekberg från Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum. Smörstekt röding, ett vackert dukat bord med ...
Nyhet / 2008-08-18
Årets Vildmarkskock utses den 6:e september
I tävlingen tävlar 4 professionella matlagningsteam från hela Sverige om titeln Årets Vildmarkskock 2008, ett utbildningsstipendium på 20 000 kr från Sveaskog och en serie matlagningsartiklar i Allt ...
Nyhet / 2007-09-24
Årets Vildmarkskock 2007
Under helgen vann Catrine Anderback & Kenneth Gjemmestad, The Silent Way, tävlingen Årets Vildmarkskock 2007 som avgjordes på Sikfors Herrgård, 12km norr om Grythyttan.
2007-09-06
Hur man bygger en tork
En enkel tork av en flyttkartong.
1 kommentar
Recept / 2007-07-09
Svamplåda på bröd
ett gäng svampar (gärna karl johan el. kantareller)
5-6 kavelduns rötter
en klick smör
vitlök
salt socker peppar
bröd (företrädelsevis barkbröd)
Gör så här:
Stek vätskan ur svampen.Lägg i ...
Recept / 2007-07-09
Bakad potatis och lök
Bränn ner elden till en fin och tjock glödbädd. Tryck ner potatis och lök i glöden. Man behöver inte rulla in dem i aluminiumfolie - det är bara onödigt. Prova med en sticka (det går utmärkt med en ...
Recept / 2007-07-09
Kung Stalles Maktkakor
Så här gör du Kung Stalles Maktkakor:
Smält försiktigt på låg värme (max trean) och i tjockbottnad kastrull men lite vatten i. I den ställer du en stor glasskål (vattenbad). Lägg följande fyra ...
Recept / 2007-07-09
Glödpoppade popcorn
Varför avstå snax bara för att man är ute?
Vanliga popcorn placeras i folie tillsammans med matfett. Helst rapsolja men även bregott går utmärkt. Inte smör (bränns lätt) eller lättmargarin ...
Recept / 2007-07-09
Smarrig Tonfiskröra i baguett
4 ägg
1 rödlök
1 burk tonfisk i olja
4 msk kapris
grovmalen svartpeppar
salt
ca 1 dl majonnäs
Hårdkoka äggen och hacka dem. Hacka rödlöken. Blanda ner tonfisken - mojsa sönder med gaffel. ...
Recept / 2007-07-09
Samlade tips
Förslagen var många och ett flertal var likartade tips som vi sammanställer här nedan:
Makrill i många former till ex:
-till pasta (gärna med ketchup till)
-på smörgås
-i pitabröd
Torkat ...
Recept / 2007-07-09
Krabbelurer
ca 30 st
*1,5 dl socker
*2 ägg
*1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(margarin att steka i)
Rör ihop alla ingredienser.
Ha lite margarin i en stekpanna,
lägg små klickar av ...
1 kommentar
Recept / 2007-07-09
Powerbar
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl grädde
Koka detta under 8-10 min till knäckliknade konsistens.
Tillsätt 5dl havregryn + 1dl finriven hasselnöt och 1 dl maltodextrin.
Knåda väl och kavla ut på ...
Recept / 2007-07-09
Stickbulle
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk socker
2 tsk bakpulver eller torrjäst
1 1/2 dl vatten eller mjölk (ev. 3 msk torrmjölk + vatten)
(1 msk smält smör)
Du kan redan hemma blanda ...
Recept / 2007-07-09
Favoritmacka
Rundbakat mjukt vitt bröd, rejäl storlek(och inte frasigt franskbröd)
Fyll med:
1-2 ostskivor
Tzatsiki, valfri mängd
Kokt skivad skinka
Tomat i tunna skivor
Gurka i tunna skivor
Finskuren ...
1 kommentar
Recept / 2007-07-09
"Favvomacka"
Mörkt bröd med smör, getost, gurkskivor ( färsk, inte inlagd) och örtsalt!
Mums!
Maria Byström
Recept / 2007-07-09
Tunnbröd med rökt kött
Tar lite tid att göra men väl värd allt besvär.
Finhacka purjolök (den nedre änden) så att det blir drygt 1/2 dl. Finstrimla något gott rökt kött, t ex renbog så att det blir ca 1 dl. Blanda ...
Sök i artiklar