Artiklar i kategori Mat/Typ/Övrigt

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Hopfällbar bärplockare

Kerstin Gunnarsson fick under en fjällvandring idén att göra en hopfällbar bärplockare, efter det har det blivit fler produkter så som svamp / bärväska, sittunderlag, svampkniv, lingonsäck, ryggsäck ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.

Hemmagjord Lönnsirap

Ingridienser: 1 l Vatten 1 l Lönnlöv 8 dl Socker ev. lite citronsyra För er som gillar pannkakor och plättar t.ex är detta en billig och enkel sirap att göra. Plocka en liter gröna lönnblad(ej ... 2 kommentarer

Bärpulver

Har du hört talas om bärpulver? Det är frystorkade bär med allt från skal och kärna till fruktkött och bärjuice kvar. Alla bärens goda och effektiva ämnen utnyttjas lättare av kroppen när man äter ...

Smidigt mått för friluftsliv

Ett mått alla mått.

Årets Vildmarkskock 2008

Årets Vildmarkskock 2008 vanns av Ulf Johansson och Mia Lekberg från Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum. Smörstekt röding, ett vackert dukat bord med ...
I tävlingen tävlar 4 professionella matlagningsteam från hela Sverige om titeln Årets Vildmarkskock 2008, ett utbildningsstipendium på 20 000 kr från Sveaskog och en serie matlagningsartiklar i Allt ...

Årets Vildmarkskock 2007

Under helgen vann Catrine Anderback & Kenneth Gjemmestad, The Silent Way, tävlingen Årets Vildmarkskock 2007 som avgjordes på Sikfors Herrgård, 12km norr om Grythyttan.
En enkel tork av en flyttkartong. 1 kommentar

Svamplåda på bröd

ett gäng svampar (gärna karl johan el. kantareller) 5-6 kavelduns rötter en klick smör vitlök salt socker peppar bröd (företrädelsevis barkbröd) Gör så här: Stek vätskan ur svampen.Lägg i ...

Bakad potatis och lök

Bränn ner elden till en fin och tjock glödbädd. Tryck ner potatis och lök i glöden. Man behöver inte rulla in dem i aluminiumfolie - det är bara onödigt. Prova med en sticka (det går utmärkt med en ...

Kung Stalles Maktkakor

Så här gör du Kung Stalles Maktkakor: Smält försiktigt på låg värme (max trean) och i tjockbottnad kastrull men lite vatten i. I den ställer du en stor glasskål (vattenbad). Lägg följande fyra ...

Glödpoppade popcorn

Varför avstå snax bara för att man är ute? Vanliga popcorn placeras i folie tillsammans med matfett. Helst rapsolja men även bregott går utmärkt. Inte smör (bränns lätt) eller lättmargarin ...

Smarrig Tonfiskröra i baguett

4 ägg 1 rödlök 1 burk tonfisk i olja 4 msk kapris grovmalen svartpeppar salt ca 1 dl majonnäs Hårdkoka äggen och hacka dem. Hacka rödlöken. Blanda ner tonfisken - mojsa sönder med gaffel. ...

Samlade tips

Förslagen var många och ett flertal var likartade tips som vi sammanställer här nedan: Makrill i många former till ex: -till pasta (gärna med ketchup till) -på smörgås -i pitabröd Torkat ...

Krabbelurer

ca 30 st *1,5 dl socker *2 ägg *1,5 dl mjölk 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver (margarin att steka i) Rör ihop alla ingredienser. Ha lite margarin i en stekpanna, lägg små klickar av ... 1 kommentar

Powerbar

1 dl socker 1 dl sirap 1 dl grädde Koka detta under 8-10 min till knäckliknade konsistens. Tillsätt 5dl havregryn + 1dl finriven hasselnöt och 1 dl maltodextrin. Knåda väl och kavla ut på ...

Stickbulle

3 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 2 msk socker 2 tsk bakpulver eller torrjäst 1 1/2 dl vatten eller mjölk (ev. 3 msk torrmjölk + vatten) (1 msk smält smör) Du kan redan hemma blanda ...

Favoritmacka

Rundbakat mjukt vitt bröd, rejäl storlek(och inte frasigt franskbröd) Fyll med: 1-2 ostskivor Tzatsiki, valfri mängd Kokt skivad skinka Tomat i tunna skivor Gurka i tunna skivor Finskuren ... 1 kommentar

"Favvomacka"

Mörkt bröd med smör, getost, gurkskivor ( färsk, inte inlagd) och örtsalt! Mums! Maria Byström

Tunnbröd med rökt kött

Tar lite tid att göra men väl värd allt besvär. Finhacka purjolök (den nedre änden) så att det blir drygt 1/2 dl. Finstrimla något gott rökt kött, t ex renbog så att det blir ca 1 dl. Blanda ...
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Välj kategori