Årets Vildmarkskock 2007
Under helgen vann Catrine Anderback & Kenneth Gjemmestad, The Silent Way, tävlingen Årets Vildmarkskock 2007 som avgjordes på Sikfors Herrgård, 12km norr om Grythyttan.
Av: ulindh
Bakom tävlingen står Svenska Ekoturism-föreningen och AB Måltidsupplevelser i Grythyttan.
Vinnarna fick förutom äran även ett utbildningsstipendium på 20 000 kr från Sveaskog och möjligheten att vara med i några matlagningsreportage i tidningen Allt om Flugfiske.
Juryns motivation var:
"Vi anser att Silent Way är en internationell spjutspetsprodukt, som har ett naturligt och proffsigt framförande av en högklassig och äkta måltidsupplevelse."
Catrine och Kenneth arbetar med exklusiva hundspannsupplevelser i södra Lappland, mellan Storuman och Tärnaby.
Deras vinnande upplägg, kallad
"Nordic Wilderness on tour" bestod av:
Lunchen:
Renlig & mustig Dinkel
Middagen:
Cattes fräscha Rödingsoppa
Djupa skogar & Kalfjäll
Söta älgtuttar från Umnäs
Utmaningen i tävlingen ”Årets Vildmarkskock” är att laga mat under mer utmanande former som kyla, öppen eld, eller med begränsad vikt på råvaror som ska transporteras.
Uppdraget är att laga en lunch med en viktbegränsad varukorg på max 500 gr för 4 personer som skulle lagas på ett enlågigt Primuskök och en trerättersmiddag över öppen eld. De tävlande bjöd på något alldeles extra samtidigt som de behärskade öppen eld, enkla köksredskap, vind, kyla och en begränsad mängd råvaror. Vid juryns bedömning lade man stor vikt på gestaltningen av måltidsupplevelsen, dess lokala förankring och användandet av ekologiska råvaror.
Tävlingshelgen var fylld med en massa aktiviteter i ”Vildmarksmatens” tecken: På fredagen genomfördes en unik workshop, ”Eld som Lust”, med deltagare från hela Sverige. Deltagarna fick lära sig nya matlagningstekniker samt regler för utomhusmatlagning.
Vinnarna fick förutom äran även ett utbildningsstipendium på 20 000 kr från Sveaskog och möjligheten att vara med i några matlagningsreportage i tidningen Allt om Flugfiske.
Juryns motivation var:
"Vi anser att Silent Way är en internationell spjutspetsprodukt, som har ett naturligt och proffsigt framförande av en högklassig och äkta måltidsupplevelse."
Catrine och Kenneth arbetar med exklusiva hundspannsupplevelser i södra Lappland, mellan Storuman och Tärnaby.
Deras vinnande upplägg, kallad
"Nordic Wilderness on tour" bestod av:
Lunchen:
Renlig & mustig Dinkel
Middagen:
Cattes fräscha Rödingsoppa
Djupa skogar & Kalfjäll
Söta älgtuttar från Umnäs
Utmaningen i tävlingen ”Årets Vildmarkskock” är att laga mat under mer utmanande former som kyla, öppen eld, eller med begränsad vikt på råvaror som ska transporteras.
Uppdraget är att laga en lunch med en viktbegränsad varukorg på max 500 gr för 4 personer som skulle lagas på ett enlågigt Primuskök och en trerättersmiddag över öppen eld. De tävlande bjöd på något alldeles extra samtidigt som de behärskade öppen eld, enkla köksredskap, vind, kyla och en begränsad mängd råvaror. Vid juryns bedömning lade man stor vikt på gestaltningen av måltidsupplevelsen, dess lokala förankring och användandet av ekologiska råvaror.
Tävlingshelgen var fylld med en massa aktiviteter i ”Vildmarksmatens” tecken: På fredagen genomfördes en unik workshop, ”Eld som Lust”, med deltagare från hela Sverige. Deltagarna fick lära sig nya matlagningstekniker samt regler för utomhusmatlagning.
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Enkel vandringsmat som fungerar
- Jakt Åtelkamera utan MMS
- Övriga aktiviteter Gå med snöskor med taskiga höftböjare?
- Friluftsmat När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt?
- Friluftsmat Förlorar aptiten vid vandring
- Övriga aktiviteter Stora Tråden om Klipphoppning
- Friluftsmat Intresse för "premium" frystorkad mat
- Friluftsmat Ersätta smör vid stekning över öppen eld