Artiklar i kategori Mat

Sida: Första Föreg. 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 Nästa Sista 

Hemmagjord Lönnsirap

Ingridienser: 1 l Vatten 1 l Lönnlöv 8 dl Socker ev. lite citronsyra För er som gillar pannkakor och plättar t.ex är detta en billig och enkel sirap att göra. Plocka en liter gröna lönnblad(ej ... 2 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.
Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar ...

Matlagning på meta-tabletter

Om matlagning utomhus - personliga erfarenheter 3 kommentarer

Ny bok i butiken

Friluftskokboken, en ny kokbok i A5 format med över 120 recept. Innheåller instruktioner hur du kan bygga din egen tork och olika metoder för att torka mat mm. Silver- och bronsmedlemmar betalar ... 2 kommentarer

Bärpulver

Har du hört talas om bärpulver? Det är frystorkade bär med allt från skal och kärna till fruktkött och bärjuice kvar. Alla bärens goda och effektiva ämnen utnyttjas lättare av kroppen när man äter ...

Smidigt mått för friluftsliv

Ett mått alla mått.

Årets Vildmarkskock 2008

Årets Vildmarkskock 2008 vanns av Ulf Johansson och Mia Lekberg från Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum. Smörstekt röding, ett vackert dukat bord med ...
I tävlingen tävlar 4 professionella matlagningsteam från hela Sverige om titeln Årets Vildmarkskock 2008, ett utbildningsstipendium på 20 000 kr från Sveaskog och en serie matlagningsartiklar i Allt ...

Årets Vildmarkskock 2008

Finalisterna nu klara.

Årets Vildmarkskock 2007

Under helgen vann Catrine Anderback & Kenneth Gjemmestad, The Silent Way, tävlingen Årets Vildmarkskock 2007 som avgjordes på Sikfors Herrgård, 12km norr om Grythyttan.

Årets hälsorestaurang 2007

Efter en mycket tuff kamp mellan många kvalificerade finalister är det äntligen avgjort vilken restaurang som har tagit hem segern i årets upplaga av ...
En enkel tork av en flyttkartong. 1 kommentar

Brödtips för den late gourmeten

Köp Bake off bröd linda in dom i ca 2-3 varv folie, grädda dom i utkanten på elden ca 10 min vänd o vrid dom ofta.

Baconscones

Varför inte unna sig nybakat bröd sent på turen? Stek ett paket bacon i stekpannan på trangiaköket. SPRARA FETTET!!!! Blanda ett paket sconesmix enligt anvisningarna placera en utplattad ...

Risotto med tonfisk (4 pers)

Ris till 4 pers (3 dl) 2 burkar tonfisk soltorkade tomater torkad paprika basilika oregano, lök Koka riset, tillsätt övriga ingrediernser, krydda!

Svamplåda på bröd

ett gäng svampar (gärna karl johan el. kantareller) 5-6 kavelduns rötter en klick smör vitlök salt socker peppar bröd (företrädelsevis barkbröd) Gör så här: Stek vätskan ur svampen.Lägg i ...

Bakad potatis och lök

Bränn ner elden till en fin och tjock glödbädd. Tryck ner potatis och lök i glöden. Man behöver inte rulla in dem i aluminiumfolie - det är bara onödigt. Prova med en sticka (det går utmärkt med en ...

Kung Stalles Maktkakor

Så här gör du Kung Stalles Maktkakor: Smält försiktigt på låg värme (max trean) och i tjockbottnad kastrull men lite vatten i. I den ställer du en stor glasskål (vattenbad). Lägg följande fyra ...

Glödpoppade popcorn

Varför avstå snax bara för att man är ute? Vanliga popcorn placeras i folie tillsammans med matfett. Helst rapsolja men även bregott går utmärkt. Inte smör (bränns lätt) eller lättmargarin ...

Chokladbanan

En banan skåras på längden och i skåran trycker du ner några bitar blockchoklad. Rulla in i folie eller placera som sådan i glöden där den får ligga tills chokladen smält. Ät direkt med ...
Sida: Första Föreg. 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 Nästa Sista 

Välj kategori