Friluftsmat i ny bearbetad upplaga
Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
Av: admin

Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
 
Friluftsmat utkom första gången 1998. I denna uppdaterade och utvidgade utgåva ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.
 
Bokens olika upplagor har hittills sålt i cirka 17 000 exemplar och efterfrågas ständigt på frilufts- och äventyrsbloggar. Boken utkommer den 3 juni.
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Allmänt om friluftsliv Storkniv/huggare
- Allmänt om friluftsliv Besöka alla nationalparker
- Friluftsmat Sockerkaka på stormkök vattenånga
- Allmänt om friluftsliv Röra på sig i hygglig värme i månadsskiftet nov/dec?
- Överlevnad 1/2 dl vatten på 20 minuter
- Allmänt om friluftsliv AI för friluftslivet?
- Allmänt om friluftsliv Lars Fält har gått ur tiden.
- Friluftsmat Torka köttfärs enl utsidan
 
       
       
       
       
       
         
         
         
         
         
        