Friluftsmat i ny bearbetad upplaga
Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
Av: admin
Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
Friluftsmat utkom första gången 1998. I denna uppdaterade och utvidgade utgåva ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.
Bokens olika upplagor har hittills sålt i cirka 17 000 exemplar och efterfrågas ständigt på frilufts- och äventyrsbloggar. Boken utkommer den 3 juni.
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Smörbytta
- Friluftsmat Törs man dricka vattnet i jockar kring kebnekaise?
- Allmänt om friluftsliv Debatt: Är allemansrätten hotad? - av ett uppluckrat strandskydd
- Miljöpåverkan Var kan man köpa biologiskt nedbrytbart toapapper?
- Friluftsmat Enklast att torka
- Allmänt om friluftsliv Myrmark
- Allmänt om friluftsliv Ditt senaste inköp "bilder"
- Allmänt om friluftsliv Cykla Göta Kanal i VG