Friluftsmat i ny bearbetad upplaga

Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.

Av: admin



Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.

Friluftsmat utkom första gången 1998. I denna uppdaterade och utvidgade utgåva ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.

Bokens olika upplagor har hittills sålt i cirka 17 000 exemplar och efterfrågas ständigt på frilufts- och äventyrsbloggar. Boken utkommer den 3 juni.

Du kan beställa den i Utsidans butik nu.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vad är bra att tänka på när barnen ska med ut i naturen på vintern? Fyra frilufsiga familjer tipsar om bland annat mat, utrustning och smarta knep.
Destinationer, guidade turer och aktiviteter på hemmaplan.
Vet du inte vad du ska använda årets bidrag till? Här får du tipsen!
Böcker om svensk natur, vandring, sova ute, allemansrätten och matlagning i naturen. Kanske en perfekt julklapp?
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips