Årets Vildmarkskock 2008

Finalisterna nu klara.

Av: ulindh

Sverige är ett spännande resmål för naturmänniskor med stort intresse för mat och lokala traditioner. Det
nyväckta intresset för lokalproducerat, ekoturism och friluftsliv skapar en ny trend bland resenärer som söker
efter kvalitet. Kan det bli lika intressant att åka på matresa till Sverige som till Italien? Vi tror det.

En av de viktigaste krafterna i denna nya trend är besöksnäringens satsning på ”Årets Vildmarkskock”. I år
arrangeras den för fjärde året i rad. Det är en kunskapssatsning som ska bygga upp matlagningsskicklighet
utomhus och vildmarkskunnande.

Huvudnumret i satsningen är finalen i Årets Vildmarkskock den 6 september 2008 på Sikfors Herrgård i
närheten av Grythyttan. Tävlingen sker utomhus och de fyra tävlingslagen ska använda sig av öppen eld som
värmekälla. Juryn bedömer både skicklighet under matlagningen, berättelsen runt måltidsupplevelsen,
värdskapet och naturligtvis smakerna.

Finalisterna är:Håkan Staffansson och Hans Eriksson
Tängerdalens Medeltidsklan
Tävlingstema: Medeltidsmiddag vid Pilgrimsleden

Alf Andersson och Juha Rankinen
Vildmarksgymnasiet i Unnaryd
Tävlingstema: Glädje och fabulerande

Fredrik Åkerman och Niklas Åkerman
Abisko Mountain Lodge
Tävlingstema: En upplevelseresa runt Abisko

Ulf Johansson och Mia Lekberg
Ammarnäs Wärdshus och Fiskecentrum
Tävlingstema: Vindelfjällen träffar fransk gourmet
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! 2 kommentarer
Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. 2 kommentarer
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.