Sverige är ett spännande resmål för naturmänniskor med stort intresse för mat och lokala traditioner. Det
nyväckta intresset för lokalproducerat, ekoturism och friluftsliv skapar en ny trend bland resenärer som söker
efter kvalitet. Kan det bli lika intressant att åka på matresa till Sverige som till Italien? Vi tror det.
En av de viktigaste krafterna i denna nya trend är besöksnäringens satsning på ”Årets Vildmarkskock”. I år
arrangeras den för fjärde året i rad. Det är en kunskapssatsning som ska bygga upp matlagningsskicklighet
utomhus och vildmarkskunnande.
Huvudnumret i satsningen är finalen i Årets Vildmarkskock den 6 september 2008 på Sikfors Herrgård i
närheten av Grythyttan. Tävlingen sker utomhus och de fyra tävlingslagen ska använda sig av öppen eld som
värmekälla. Juryn bedömer både skicklighet under matlagningen, berättelsen runt måltidsupplevelsen,
värdskapet och naturligtvis smakerna.
Finalisterna är:Håkan Staffansson och Hans Eriksson
Tängerdalens Medeltidsklan
Tävlingstema: Medeltidsmiddag vid Pilgrimsleden
Alf Andersson och Juha Rankinen
Vildmarksgymnasiet i Unnaryd
Tävlingstema: Glädje och fabulerande
Fredrik Åkerman och Niklas Åkerman
Abisko Mountain Lodge
Tävlingstema: En upplevelseresa runt Abisko
Ulf Johansson och Mia Lekberg
Ammarnäs Wärdshus och Fiskecentrum
Tävlingstema: Vindelfjällen träffar fransk gourmet
nyväckta intresset för lokalproducerat, ekoturism och friluftsliv skapar en ny trend bland resenärer som söker
efter kvalitet. Kan det bli lika intressant att åka på matresa till Sverige som till Italien? Vi tror det.
En av de viktigaste krafterna i denna nya trend är besöksnäringens satsning på ”Årets Vildmarkskock”. I år
arrangeras den för fjärde året i rad. Det är en kunskapssatsning som ska bygga upp matlagningsskicklighet
utomhus och vildmarkskunnande.
Huvudnumret i satsningen är finalen i Årets Vildmarkskock den 6 september 2008 på Sikfors Herrgård i
närheten av Grythyttan. Tävlingen sker utomhus och de fyra tävlingslagen ska använda sig av öppen eld som
värmekälla. Juryn bedömer både skicklighet under matlagningen, berättelsen runt måltidsupplevelsen,
värdskapet och naturligtvis smakerna.
Finalisterna är:Håkan Staffansson och Hans Eriksson
Tängerdalens Medeltidsklan
Tävlingstema: Medeltidsmiddag vid Pilgrimsleden
Alf Andersson och Juha Rankinen
Vildmarksgymnasiet i Unnaryd
Tävlingstema: Glädje och fabulerande
Fredrik Åkerman och Niklas Åkerman
Abisko Mountain Lodge
Tävlingstema: En upplevelseresa runt Abisko
Ulf Johansson och Mia Lekberg
Ammarnäs Wärdshus och Fiskecentrum
Tävlingstema: Vindelfjällen träffar fransk gourmet
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Enkel vandringsmat som fungerar
- Friluftsmat När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt?
- Friluftsmat Förlorar aptiten vid vandring
- Friluftsmat Intresse för "premium" frystorkad mat
- Friluftsmat Ersätta smör vid stekning över öppen eld
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Koka gröt
- Friluftsmat Näring i mat efter torkning osv