Artiklar

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 Nästa Sista 

Torkat äpple

Torkade äppelskivor, perfekt som mellanmål, topping på muslin/gröten, förrätt, efterrätt, motivationshöjare, tidsfördriv... Läs mer

Arlids mustiga friluftsgryta

En mustig gryta som passar när man inte ska gå så långt och har tid att långkoka. Läs mer

Knäckemacka med jordnötssmör och hallon

Den här mackan kan med fördel vakuumpackas gärna flera tillsammans. När dom är vakuumförpackade så håller dom bra utan att gå sönder i packningen. Mackorna kan även förvaras länge utan att ... Läs mer

Jägarns hopkok

En härlig matig rätt som man med fördel äter rätt ur pannan! Läs mer

Rödbetssoppa på egentorkade grönsaker

Receptet använder grönsaker som jag själv torkat och paketerat under året. Jag torkar företrädesvis sånt som är dyrt att köpa färdigtorkat eller sånt som är lätt att torka i min lilla frukt/svamptork. “Potatismosen” i receptet är 99% potatis, vilket fyller upp väldigt bra. Resten av fylligheten kommer från Friluftsmats torrgrädde. Torrgrädden är det dyraste i blandningen, men också det som är svårast att göra själv. Att den finns på hyllan hos Naturkompaniet gör beslutet enkelt. Vitlöken skulle ... Läs mer

Ädla köttnudlar

En perfekt friluftslunch som går fort att laga! Endast termosvatten behövs. Receptet kommer från vår Vita Bandet-tur. Läs mer

Vegansk currygryta

Med enkla medel en god gryta med doft och smak från Indien. Kan både göras med färska och torkade varor beroende på behovet på sin friluftsaktivitet. Den är nyttig för hälsan, djuren och naturen då den är helt vegansk. Jag lagade rätten på öppen eld men fungerar lika bra på stormkök. Läs mer

Kyckling & Risoni på fjälltur

En härligt krämig Kyckling & Risoni som man enkelt lagar på fjället. Se video från senaste turen- https://youtu.be/FzKMiA0LdcI Läs mer

Spiskakor

Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör. Läs mer

Tjärstickan - en het och eldig följeslagare

Tjärstickor är bitar av tall med extra hög halt av kåda. De har använts i hundratals år som naturens egen tändvätska och får snabbt fyr på elden. Läs mer 4

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. Läs mer 2

Superenkla energibars

Superenkla energibars som du gör på tio minuter. De kan förvaras i frysen och håller då i månader. Gör dem så stora du vill. Läs mer 1

Energikakor: Kaffebar

Dessa kaffebars är hur goda som helst, både som efterrätt och som extra energi när du är på väg. Du gör dem snabbt och du behöver inte många ingredienser eller mycket utrustning. Läs mer 1

Mat för långvandring - intervju med Staffan Sandberg

Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav på vikt, variation, packning och ibland även logistik om du hämtar mat från depåer. Läs mer

Friluftskök med laddenhet

CampStove är ett kompakt campingkök som drivs med bränsle från naturen och kan användas som laddenhet för mobiltelefoner och surfplattor. Läs mer 6

Erics 3 bästa tips på bra vintermat för dagstur

Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man kan äta ute på sin dagstur på vintern, här får ni tre av hans bästa tips! Läs mer 4

Vegansk tacogryta

När min bror som är vegan skulle följa med och fjällvandra fick jag tänka till lite extra vilken mat jag skulle bjuda på. Den här improviserade enkla rätten blev succé! Fungerar självklart även med torkad köttfärs istället för sojafärs för den som vill det. Rätten är smakrik och mättande. Läs mer

Risotto

I lugn och ro invid elden som byggs upp eller med köket redo för användning förbereds ingredienserna av den som har tiden avsatt för matlagning. Just invid elden är det som bäst, låt det ta tid och ... Läs mer

Indisk afton

Lite jobb hemma men så lättlagat på turen, en riktig smakbomb som värmer gott den femte dagen. Läs mer 1

Shakshuka

Fantastiskt god rätt med pocherade ägg i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och är precis den rätt man önskar sig när man är ute i naturen både i tillagningsteknik och smakupplevelse. Läs mer
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 Nästa Sista 

Sök ord i texten

Alla kategorier

Logga in

Tips!